Τζανακόπουλος: Τα κυριαρχικά δικαιώματα και η εδαφική ακεραιότητα διασφαλίζονται με νηφαλιότητα και ψυχραιμία

Τζανακόπουλος: Τα κυριαρχικά δικαιώματα και η εδαφική ακεραιότητα διασφαλίζονται με νηφαλιότητα και ψυχραιμία
Η χώρα μας, δεν είναι στα λόγια αλλά στην πράξη ο πυλώνας σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή
«Τα κυριαρχικά δικαιώματα και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας διασφαλίζονται με αποφασιστικότητα, νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Δεν διασφαλίζονται με κραυγές και εθνικιστικές κορώνες» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ στρέφεται κατά του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη και των ΜΜΕ που τον στηρίζουν, λέγοντας οτι «αντί να διατηρήσουν υπεύθυνη εθνική στάση, χορεύουν στο χορό των ακροδεξιών της ΝΔ αλλά και των εθνικιστικών κύκλων που υπάρχουν στην Τουρκία».
Στον αντίποδα -επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- η αποφασιστική αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, τόσο σε διμερές επίπεδο, στη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Erdogan, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατά την πρόσφατη συνάντηση Κορυφής.
Επικρίνοντας την 'Άγκυρα για την τακτική της να κρατά πολλά μέτωπα ανοικτά, ο υπουργός Επικρατείας διαμηνύει ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί κανενός είδους προκλήσεις από αυτή την ανεύθυνη και κοντόφθαλμη στάση της Τουρκίας.
Η χώρα μας, δεν είναι στα λόγια αλλά στην πράξη ο πυλώνας σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή».
Αναφερόμενος στη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές, διαβεβαιώνει ότι οι ενέργειες της Αθήνας είχαν ως γνώμονα την ασφάλεια των δύο αξιωματικών, επιπλέον οι προσπάθειες στο διπλωματικό επίπεδο είναι διαρκείς. Εκφράζοντας την ελπίδα της κυβέρνησης ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες, στέλνει μήνυμα στην Τουρκία, λέγοντας ότι πρέπει να κατανοήσει ότι οι εντάσεις και η όξυνση δεν εξυπηρετούν κανέναν.
Δεν αρνείται ωστόσο το γεγονός ότι το περιστατικό μπορεί και να εντάσσεται σε μια γενικότερη στρατηγική έντασης της άλλης πλευράς, ενώ χαρακτηρίζει, μιλώντας στο Πρακτορείο, «πολλαπλώς προβληματική» την πρόταση για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους, εξηγώντας συγχρόνως το «γιατί».

Η οικονομία ανακάμπτει 

Στον τομέα της οικονομικής πολιτικής παραθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία-δείκτες που συνηγορούν στην ασφαλή και οριστική έξοδο της χώρας από την περίοδο των μνημονίων και της ασφυκτικής επιτήρησης, τον ερχόμενο Αύγουστο. Tην «επόμενη μέρα θα διαχειριστούμε με τη δέουσα σοβαρότητα και τις απαραίτητες κοινωνικές ιεραρχήσεις, την ελευθερία κινήσεων που θα ανακτήσουμε μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος» υπογραμμίζει ο Δ. Τζανακόπουλος.
Τέλος σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για νεοναζιστικές ομάδες, σημειώνει με αυστηρότητα ότι «η εξάρθρωση των νεοναζιστικών συμμοριών αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα της δημοκρατικής και ευνομούμενης πολιτείας απέναντι σε χιτλερικούς δολοφόνους», σημειώνοντας παράλληλα ότι «ο κ. Μητσοτάκης που συνεχίζει να συνδέει την τρομοκρατία με την Αριστερά, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποια στιγμή».

www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS