Μήνυμα του Τσίπρα για το 2018: Θα είναι χρονιά ορόσημο για τη χώρα - Βγαίνουμε από τα μνημόνια και ανασαίνουμε

Μήνυμα του Τσίπρα για το 2018: Θα είναι χρονιά ορόσημο για τη χώρα - Βγαίνουμε από τα μνημόνια και ανασαίνουμε
«Το 2018 θα είναι μια καλή χρονιά για τη χώρα μας και για το λαό μας», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα
«Ο χρόνος που έρχεται θα είναι χρόνος ορόσημο για τη χώρα.
Μετά από σχεδόν μια οκταετία, βγαίνουμε επιτέλους από τα μνημόνια και ανασαίνουμε», τονίζει ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, στο πρωτοχρονιάτικο τηλεοπτικό μήνυμά του.
Όπως ανέφερε «στην αυγή του νέου χρόνου συνηθίζουμε να μοιραζόμαστε ελπίδες, προσδοκίες, ευχές, όνειρα για το αύριο.
Σήμερα, όμως, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας, μια βεβαιότητα: Ο χρόνος που έρχεται θα είναι χρόνος ορόσημο για τη χώρα.
Μετά από σχεδόν μια οκταετία, βγαίνουμε επιτέλους από τα μνημόνια και ανασαίνουμε. Αφήνουμε πίσω μας οριστικά την εποχή της επιτροπείας, των σκληρών μέτρων και των ταπεινώσεων.
Και αυτός είναι ένας σπουδαίος λόγος για να αισιοδοξούμε ότι το 2018 θα είναι μια καλή χρονιά για τη χώρα μας και για το λαό μας».
Σημείωσε δε, πως «χρειάστηκε να δώσουν εκατομμύρια άνθρωποι το δικό τους δίκαιο αγώνα, για να ξεφύγουμε από τον βάλτο.
Αλλά και από τη δική μας μεριά, χρειάστηκε να δοθεί και δίνεται σκληρή μάχη σε δυο μέτωπα. Στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης από τη μια, απέναντι στις ακρότητες των δανειστών.
Αλλά και στο εσωτερικό μέτωπο, απέναντι στις παθογένειες, στις στρεβλώσεις, στην ευνοιοκρατία, στον κομματισμό, στη διαπλοκή και στη διαφθορά, σε όλα όσα μας κρατούσαν για χρόνια καθηλωμένους».
Υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει σκοπό να θριαμβολογήσει, διότι ξέρει, όπως και ο καθένας, πόσα προβλήματα βρίσκονται ακόμη μπροστά μας και πόση προσπάθεια χρειάζεται για να φτάσει η ανάπτυξη από τους αριθμούς στους ανθρώπους και σε κάθε σπίτι ξεχωριστά, είπε  ότι «το σκοτάδι το αφήσαμε πίσω.
Το καθεστώς που επιβλήθηκε στη χώρα το 2010, το 2018 επιτέλους τελειώνει».
Διαβεβαίωσε ακόμη ότι «το 2018 δεν θα είναι και δεν πρέπει να γίνει 2008», εξηγώντας πως «δεν πρέπει να επιστρέψουμε και δε θα επιστρέψουμε στο καθεστώς που γέννησε την ελληνική τραγωδία.
Στην ανάπτυξη για τους λίγους και στα ψίχουλα για τους πολλούς.
Στα συμπλέγματα πολιτικής εξουσίας και οικονομικής δύναμης, και στα τζάκια που υπονόμευσαν την οικονομία, τη δημοκρατία και τη χώρα».

Η οικονομία πήρε πάλι μπροστά – Μειώθηκε αισθητά η ανεργία

Ο πρωθυπουργός, αφού έκανε αναφορά στο 2017 και τη δύσκολη μάχης που έδωσε η  κυβέρνηση για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, αλλά και «ένα δείγμα γραφής μιας άλλης πολιτικής.
Μιας πολιτικής που βάζει το συμφέρον της χώρας και των πολλών πάνω από τα συμφέροντα μιας καλομαθημένης ολιγαρχίας», αναφέρθηκε στα απτά αποτελέσματα αυτής της κυβερνητικής πολιτικής.  
Σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα, η οικονομία πήρε πάλι μπροστά, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, μειώθηκε η ανεργία αισθητά, η Ελλάδα βρήκε πάλι τη θέση της στη διεθνή σκηνή και δεν είναι πλέον αιτία προβλημάτων, αλλά καταλύτης λύσεων, το κοινωνικό μέρισμα έδωσε μια ανάσα σε εκατομμύρια συμπολίτες μας, προχωρούν με αποφασιστικότητα οι μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, την Παιδεία, τη δημόσια διοίκηση, ενώ το κοινωνικό κράτος κάνει βήματα, παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες.
 
Δέσμευση για συνέχιση αυτής της πολιτικής

«Αυτή την πολιτική θα συνεχίσουμε», δεσμεύτηκε στο μήνυμά του ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας «με νέες δυνάμεις, αλλά και με τις νέες δυνατότητες, που συνεπάγεται το τέλος της επιτροπείας. Γιατί η ανάπτυξη χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη δεν έχει ούτε βάθος, ούτε προοπτική, ούτε καν νόημα.
Γιατί η ανισότητα δεν είναι νόμος της φύσης», αλλά «αποτέλεσμα της πολιτικής που προπαγανδίζει σήμερα την καταστροφή, για να επιτύχει αύριο την παλινόρθωση».
«Δε θα το αφήσουμε να συμβεί.
Δε θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω», ξεκαθάρισε και ευχήθηκε σε όλους ένα «δημιουργικό, ειρηνικό, και ευτυχισμένο το 2018, με αισιοδοξία, με τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα μπαίνει σε ένα δρόμο δημοκρατικής κανονικότητας, οικονομικής προόδου, ισότητας και δικαιοσύνης, αλλά και με την επίγνωση ότι τίποτε δεν θα μας χαριστεί αν δεν το διεκδικήσουμε με τη σκληρή δουλειά και τον αγώνα μας».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS