Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Στον ΕΦΚΑ οφείλεται το υπερπλεόνασμα – Έκλεισε 1 δις πάνω από τις εκτιμήσεις

Αχτσιόγλου: Στον ΕΦΚΑ οφείλεται το υπερπλεόνασμα – Έκλεισε 1 δις πάνω από τις εκτιμήσεις
Ολοκληρώνεται η γ’ αξιολόγηση, την άνοιξη θα κάνουμε την τελευταία και μετά θα συζητήσουμε τους όρους εξόδου από την κρίση είπε η υπ. Εργασίας
Την θέση ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού προκύπτει από την θετική πορεία των οικονομικών του ΕΦΚΑ διατυπώνει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι έκλεισε με περισσότερα από 1 δις ευρώ από τις αρχικές εκτιμήσεις.
«Ο ΕΦΚΑ είχε προϋπολογιστεί με ένα έλλειμμα 750 εκατ. ευρώ και έκλεισε με πλεόνασμα 300 εκατ., δηλαδή 1 δισ. ευρώ πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Η μεγάλη ανατροπή στον προϋπολογισμό, το υπερπλεόνασμα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ΕΦΚΑ και προέρχεται από συγκεκριμένο μέρος του, όχι από επιδρομή εισφορών όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση αφού οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν στην πλειονότητά τους λιγότερα.
Τα περισσότερα έσοδα προέκυψαν από τους μισθωτούς αφού αυξήθηκε η απασχόληση κι επειδή έγινε σημαντική δουλειά στην εκκαθάριση του μητρώου των συντάξεων που ήταν σε εκκρεμότητα» αναφέρει σε συνέντευξη της στην Εφημερίδα των Συντακτών η κα.Αχτσιόγλου.
Όσον αφορά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από το πρόγραμμα τον ερχόμενο Αύγουστο, η κα.Αχτσιόγλου επισημαίνει ότι «μέχρι στιγμής τα πράγματα δείχνουν ότι οι επόμενοι μήνες θα κυλήσουν με  ένα ορισμένο σχέδιο που το βλέπουμε καθαρά μπροστά μας».
«Τώρα ολοκληρώνεται η τρίτη αξιολόγηση, την άνοιξη θα κάνουμε την τελευταία και μετά θα συζητήσουμε τους όρους της εξόδου από το πρόγραμμα μέχρι τον Αύγουστο» είπε η υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι οι κρούσεις που δέχεται το υπουργείο αφορούν πρωτίστως στο φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας.
«Προσπαθούμε να παρέμβουμε θεσμικά και μέσω του ΣΕΠΕ.
Παλεύουμε για λύσεις, διευκολύνουμε το διάλογο που, αρκετές φορές, καταλήγει υπέρ των εργαζομένων.
Προτεραιότητα μας είναι ο κόσμος της εργασίας κι αυτό μας διαχωρίζει σαφώς από τους προηγούμενους» επισημαίνει η υπουργός Εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης