Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αιχμές Τζανακόπουλου κατά της ΝΔ για τα Paradise Papers - Θα λυθεί το ζήτημα των πλειστηριασμών

Αιχμές Τζανακόπουλου κατά της ΝΔ για τα Paradise Papers - Θα λυθεί το ζήτημα των πλειστηριασμών
Όσον αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει με την αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το θέμα θα λυθεί
Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων για την γ΄αξιολόγηση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τα Paradise Papers, μεταξύ άλλων. 
Ειδικότερα, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι στο Eurogroup επισημάνθηκε η πρόοδος που έχει γίνει στην γ' αξιολόγηση.
Όσον αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει με την αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το θέμα θα λυθεί.
Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν χωρίς καθυστερήσεις και η ελληνική οικονομία υπεραποδίδει.
Εντός του μήνα θα ανακοινωθεί ποιους θα αφορά το κοινωνικό μέρισμα, τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος.
Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης φέρει προ των ευθυνών τους και τα κόμματα της αντιπολίτευσης».
Με πρώτη, σχολίασε, την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία, όπως είπε, επιδίδεται σε υποδείξεις για το πώς πρέπει να αποδοθεί η υπεραπόδοση, δίχως να τοποθετείται επί της αρχής, δηλαδή στο αν πρέπει να αποδοθεί το κοινωνικό μέρισμα προς τους πολίτες.
Επίσης, τόνισε πως το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η ΝΔ θα κάνει «έμπρακτα την αυτοκριτική της για τη στάση της πέρυσι, όταν καταψήφισε την απόδοση 617 εκατομμυρίων προς τους χαμηλοσυνταξιούχους ή αν θα επιμείνει στην ίδια αντικοινωνική γραμμή αγνοώντας επιδεικτικά τους πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έστησαν φτηνό επικοινωνιακό παιχνίδι με την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ Τζανακόπουλος.
O κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι αναζητά καταφύγιο στην ατζέντα της ακροδεξιάς.
«Αδύνατο να παρακολουθήσει κανείς τον ακροδεξιό κατήφορο της ΝΔ.
Η χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ για την υπόθεση των Paradise Papers προκαλεί ερωτήματα».
«Θα ερευνήσουμε εξονυχιστικά όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στα Paradise Papers», υπογράμμισε.

Για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Την απερίφραστη καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας.
Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «τέτοιες προβοκατόρικες, εγκληματικές ενέργειες δεν είναι ανεκτές σε ένα ευνομούμενο κράτος και οι δράστες θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος» προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε, αμέσως μετά το συμβάν, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών.
Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δεν αντιμετωπίζουν το περιστατικό με σοβαρότητα. Έσπευσαν να στήσουν φθηνό παιχνίδι εντυπώσεων για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες. Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκει πλέον μοναδικό καταφύγιο στην παραδοσιακή ατζέντα της ακροδεξιάς: το φόβο, τον τρόμο και την ανασφάλεια, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης