Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Είμαστε απέναντι στη διπλή συντήρηση των ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ και της ΝΔ - Στόχος να σπάσουμε το δίπολο

Γεννηματά: Είμαστε απέναντι στη διπλή συντήρηση των ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ και της ΝΔ - Στόχος να σπάσουμε το δίπολο
"Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι μια αναμέτρηση για τρεις", ανέφερε η Φ. Γεννηματά
«Δεσμεύομαι  ο νέος φορέας να χτιστεί στη βάση της ειλικρίνειας και της ηθικής», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, Φ. Γεννηματά σε συνένετυξή της στο «Πρώτο Θέμα.
Όπως ανέφερε, «στο νέο φορέα δεν χωρούν μηχανισμοί, τιμάρια και βαρόνοι», «θέλουμε μια νέα σχέση με τους πολίτες.
Στόχος μου είναι το κόμμα να είναι ανοιχτό στην κοινωνία, χωρίς κλειστές δομές και εμπόδια στη συμμετοχή των πολιτών.
Ένα κόμμα με ισότιμη συμμετοχή των δύο φύλων και ενεργό ρόλο στους νέους.
Ανανέωση που ήδη έχει ξεκινήσει σε μεγάλο βαθμό .
Ένα κόμμα σύγχρονο και αξιόμαχο  για τις  επόμενες  εκλογές όπου θα  αναμετρηθούμε  «στα ίσα» με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.
Ανοίγουμε μέτωπο με το λαϊκισμό και τη δημαγωγία.
 Είμαστε απέναντι στη διπλή συντήρηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΝΔ.
 Στόχος μας να σπάσουμε το δίπολο , το κακέκτυπο του δικομματισμού.
Έχουμε χαράξει και θα εγγυηθώ την αυτόνομη πορεία, το διακριτό μας ρόλο».
«Ετοιμάζουμε σχέδιο για την Ελλάδα, ολοκληρωμένη,  εναλλακτική πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης», πρόσθεσε.
Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι «με την εκλογή του αρχηγού, ταυτόχρονα δημιουργείται η βάση του νέου φορέα.
Με το Συνέδριο που θα ακολουθήσει, ο φορέας θα αποκτήσει πλήρη οργανωτική δομή.
Ο νέος αρχηγός με την εκλογή του θα λάβει ισχυρή εντολή να ηγηθεί του νέου φορέα»
Κατά την ίδια, «οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗ.ΣΥ και του Ποταμιού θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν,  με συντονισμό και  κοινή κοινοβουλευτική δράση υπό τον επικεφαλής που θα εκλεγεί, μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Με τις εκλογές θα δημιουργηθεί η ενιαία κοινοβουλευτική  ομάδα».
Έτσι, όπως ανέφερε, «ανταποκρινόμαστε στην εντολή των πολιτών του 2015 και αξιοποιούμε στο μέγιστο τις δυνατότητες που μας δίνουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ο κανονισμός της Βουλής.
Δεν θα κάνουμε τη χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να αποδυναμώσουμε την αντιπολιτευτική μας φωνή».
Ο νέος φορέας, σύμφωνα με την κ. Γεννηματά,  θα είναι ενιαίος και θα συγκροτηθεί με διαδικασίες και όργανα ολοκληρωμένου και αυτόνομου κόμματος.
«Ο επικεφαλής, τα όργανα και τα μέλη του νέου κόμματος έχουν το τιμόνι και τις αποφάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα κόμματα που συμμετέχουν, στην πορεία εκ των πραγμάτων,  θα κάνουν ένα βήμα πίσω.  
«Όμως τα κόμματα- δεν δημιουργούνται και δεν διαλύονται με διατάγματα και ερήμην των μελών τους.
 Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε η πρόεδρός του, «είναι ένα κόμμα αλλαγής και εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας, ταυτισμένο με τις μεγάλες αποφάσεις για το κοινωνικό κράτος, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική αλλαγή και πρόοδο, αλλά και την εθνική ανεξαρτησία και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Αποτέλεσε πάντα την ψυχή και τον κορμό της δημοκρατικής παράταξης και  συνεχίζει και σήμερα να πρωτοστατεί στη δημιουργία του ενιαίου φορέα.
Η δυναμική του φορέα, στον οποίο θα μετατίθεται συνέχεια το κέντρο βάρους, θα καθορίσει και τις εξελίξεις στα κόμματα με αποφάσεις των μελών τους».
Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η στάση της αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, απάντησε πως «δεν είμαστε και ούτε θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός.  
Επιμένουμε στην γραμμή της συνεννόησης και την  εφαρμογή ενός προοδευτικού προγράμματος για την έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας», ενώ επανέλαβε την εκτίμησή της ότι «η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι μια αναμέτρηση για τρεις».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει συνεργασία με τη ΝΔ στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, αφού σημείωσε ότι «η χώρα έχει ανάγκη από ένα σταθερό, αναλογικό , δίκαιο εκλογικό σύστημα που ενισχύει τη διαφάνεια  και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος», συμπλήρωσε ότι ήδη στο πλαίσιο αυτό «έχουμε καταθέσει την δική μας ολοκληρωμένη πρόταση για τον εκλογικό νόμο στη Βουλή», που δεν αποδέχτηκαν οι άλλες δυνάμεις και «ο κ.Τσίπρας για επικοινωνιακές και κομματικές σκοπιμότητες έφερε την απλή αναλογική.
Και ο κ. Μητσοτάκης ταμπουρώθηκε πίσω από το μπόνους των 50 εδρών».
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά,  «αν γινόταν σοβαρός διάλογος θα μπορούσαμε να βρούμε λύση που να μας δεσμεύει όλους και να εξυπηρετεί τον τόπο», ενώ «όσοι σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν ξανά τον εκλογικό νόμο για μικροκομματικά πολιτικά παιχνίδια και για επικοινωνιακά τρυκ, θα μας βρουν σταθερά απέναντι».
Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «με τον νέο ενιαίο φορέα που δημιουργούμε  διεκδικούμε να  ξαναγίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα με καθοριστικό πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.
  Όσο για τον κ.Τσίπρα, εδώ και καιρό πάνε χέρι-χέρι με τον κ. Καμμένο, με τον εθνολαϊκισμό  και τον τυχοδιωκτισμό.
 Εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση με  όλα αυτά.
 Εμείς είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη συντήρηση».
Τέλος, η κ. Γεννηματά σχολιάζοντας το τέλος του προγράμματος τον επόμενο Αύγουστο που προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός και  αν θα είναι και το τέλος των μνημονίων, τονίζει ότι «όλες οι κατά καιρούς «εκτιμήσεις» και «αυταπάτες» του κ.Τσίπρα έχουν διαψευσθεί με μεγάλο κόστος για τη χώρα και τους πολίτες.
 Τo πρόγραμμα στο οποίο έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση δεν βγαίνει.
Έχει υπογράψει επιτροπεία μέχρι το 2060, έχει δεσμευτεί για πρωτογενή πλεονάσματα και μάλιστα δυσβάστακτα μέχρι το 2022 και οδηγεί σε αδιέξοδο και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Έχει εκχωρήσει τον εθνικό πλούτο για 99 χρόνια και έχει ψηφίσει επιπλέον και νέα μέτρα πολλών δισεκατομμυρίων για τα επόμενα τρία χρόνια.
Για ποια έξοδο της χώρας από τα μνημόνια μιλάει;
Δεν περιμένουμε βέβαια την  απάντηση του κ. Τσίπρα».
«Την απάντηση είμαι σίγουρη ότι θα τη δώσει ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές», καταλήγει η κ. Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης