Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Στο καλύτερο επίπεδο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις - Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων

Καμμένος: Στο καλύτερο επίπεδο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις - Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων
Πύλη επενδύσεων η Ελλάδα,σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο
«Είναι μια αχτίδα φωτός πολύ σημαντική ότι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες αλλά και αμερικανικές εταιρείες ενδιαφέρονται πλέον να ΄ρθουν κοντά στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα και της κυβερνητικής αποστολής με επιχειρηματίες στο Σικάγο.
Σημείωσε ότι οι πρώτες επαφές γίνονται με επιχειρηματίες, Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς, προκειμένου να προσελκύσουμε επενδύσεις στην Ελλάδα», αλλά και ότι «η σύσφιγξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, η μετατροπή της Ελλάδας σε πυλώνα σταθερότητας, οι διμερείς σχέσεις με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τα Αραβικά Εμιράτα αλλά και με τις χώρες της Βαλκανικής, έχουν ουσιαστικά μετατρέψει την Ελλάδα σε μια πύλη επενδύσεων».
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «η βελτίωση των οικονομικών στοιχείων, και μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις και της κ. Lagarde,  νομίζω ότι θα φέρουν αυτό το καλό πολιτικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ και σε επίπεδο επενδυτικό».
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία ελληνοαμερικανική εφημερίδα Greek News, εκτιμά ότι θα είναι επιτυχής θα είναι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Καμμένος ανέφερε  ότι «νομίζω ότι η συμμετοχή του πρέσβη στην προσπάθεια αυτή είναι πράγματι συγκινητική θα μπορούσα να πω, ο κ. Pyatt δεν λειτούργησε απλώς ως πρέσβης, αλλά ως ένας μεγάλος φίλος της Ελλάδας και έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε αυτό».
Ακόμη, δήλωσε αισιόδοξος για τον «τομέα τον δικό μου, στον τομέα δηλαδή της στρατιωτικής συμφωνίας», συμπληρώνοντας ότι  «θα γίνει μια συζήτηση στο επίπεδο του Προέδρου με τον πρωθυπουργό, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω ότι η γεωπολιτική σημασία της πατρίδας μας παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη του αισθήματος ασφαλείας σε όλη την περιοχή».
Σύμφωνα με τον υπουργό, «οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης