Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Mε δεδομένη και την πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ θα έχουμε εκ νέου δημοσιονομική υπεραπόδοση

Τζανακόπουλος: Mε δεδομένη και την πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ θα έχουμε εκ νέου δημοσιονομική υπεραπόδοση
"Είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε και τον αγώνα ενάντια στη μεγάλη φοροδιαφυγή", τονίζει ο  υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος
Δεν υπάρχει ανησυχία για την επίτευξη των στόχων, διαβεβαιώνει με συνέντευξη του στην "Real News", ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι «με δεδομένη και την πέρα από κάθε προσδοκία πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ θα έχουμε εκ νέου δημοσιονομική υπεραπόδοση».
Κατά τον ίδιο, «προς το τέλος του έτους θα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα θα καταλήξουμε και στο ύψος του ποσού του κοινωνικού μερίσματος».
Κληθείς να απαντήσει για την πιθανότητα φοροελαφρύνσεων, αφού  υπενθυμίζει ότι ήδη η κυβέρνηση έχει ψηφίσει ρυθμίσεις φορολογικής ελάφρυνσης των χαμηλότερων εισοδημάτων και συγκεκριμένες φορολογικές ελαφρύνσεις στο πλαίσιο των αντιμέτρων, τονίζει πως «στόχος είναι η συνεισφορά όλων των πολιτών ανάλογα με την πραγματική τους φοροδοτική ικανότητα πράγμα που σημαίνει ότι είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε και τον αγώνα ενάντια στη μεγάλη φοροδιαφυγή».
Ο ίδιος αναφερόμενος στην κριτική της αντιπολίτευσης για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, υπογραμμίζει πως  η μόνη κυβέρνηση που πέτυχε σοβαρή μείωση, μια συγκεκριμένη και χειροπιαστή συμφωνία για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους είναι η σημερινή.
Σχετικά με το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών με αιχμή την αύξηση των ποσοστών και την είσοδο στη Βουλή του ακροδεξιού κόμματος, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει πως «πρόκειται για μια εξέλιξη που είναι προφανώς ανησυχητική και θα έπρεπε επιτέλους να προβληματίσει και τις πολιτικές ελίτ στην Ευρώπη και την Γερμανία».
Προσθέτει ότι αυτή η εξέλιξη σχετίζεται με τις πολιτικές απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και εν γένει με την ασκούμενη πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη.
Για την αποχώρηση του Β. Σόιμπλε από το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμά πως δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο η γερμανική Κυβέρνηση θα διαχειριστεί το ελληνικό ζήτημα.
Για τις επενδύσεις αναφέρει ότι παρατηρείται τεράστιο ενδιαφέρον από εγχώριους αλλά και ξένους επενδυτές και ότι  κατά τη θητεία της κυβέρνησης ξεμπλόκαραν σχέδια ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για το Ελληνικό σημειώνει «κάνουμε το παν ώστε μια πολύπλοκη νομική και διοικητική υπόθεση να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην δημιουργηθούν ανυπέρβλητα εμπόδια στο μέλλον».
Για την υπόθεση του ναυαγίου του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» , ο κ. Τζανακόπουλος επαναλαμβάνει ότι η θέση της κυβέρνησης δεν είναι η επικοινωνιακή διαχείριση αλλά το ουσιαστικό αποτέλεσμα, «αυτό που μένει τώρα είναι η απόδοση των ευθυνών για το ναυάγιο, η αυστηρότατη τιμωρία των υπαιτίων αλλά και μια μεγάλη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου».
Με αφορμή την υπόθεση του Π. Καμμένου,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χρεώνει στη ΝΔ προσπάθεια στοχοποίησης του υπουργού Άμυνας, ενώ για την απόφαση της Σοσιαλιστικής Τάσης να θέσει σε ψηφοφορία στα μέλη της την παραμονή της ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «ο κ. Χρυσόγονος εδώ και τρία χρόνια διαφοροποιούνταν από την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με κάθε υπαρκτή ή ανύπαρκτη ευκαιρία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης