Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 1,2% για το πετρέλαιο, καθώς επαναλειτουργούν διυλιστήρια μετά τον Harvey - Στα 48,07 δολ. ανά βαρέλι

Κέρδη 1,2% για το πετρέλαιο, καθώς επαναλειτουργούν διυλιστήρια μετά τον Harvey - Στα 48,07 δολ. ανά βαρέλι
Το Brent έκλεισε κατά 6 σεντς ή 0,1% υψηλότερα, στα 53,84 δολ. ανά βαρέλι 
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (11/9/2017) το πετρέλαιο, καθώς επαναλειτουργούν διυλιστήρια στις ΗΠΑ μετά τον τυφώνα Harvey, ενώ η Σαουδική Αραβία εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, που λήγει τον Μάρτιο του 2018.
Έτσι, στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ τερμάτισαν με κέρδη 1,2% ή 0,59 δολ., στα 48,07 δολ. ανά βαρέλι.
Νωρίτερα, το Brent έκλεισε κατά 6 σεντς ή 0,1% υψηλότερα, στα 53,84 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με το «Reuters», οι υπουργοί Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συμφώνησαν ότι ενδέχεται να εξεταστεί το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, ο αρμόδιος υπουργός Khalid al-Falih έχει ήδη συμφωνήσει με τον ομόλογό του από το Καζακστάν τη συνέχιση της προσπάθειας εξισορρόπησης της ενεργειακής αγοράς, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
Τα νέα για τις συζητήσεις μεταξύ των υπουργών Πετρελαίου βοήθησε στην αντιστάθμιση των καθοδικών πιέσεων εις βάρος του μαύρου χρυσού, ενώ παράλληλα έκδηλες παραμένουν οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει ο τυφώνας Irma στην ενεργειακή ζήτηση.
Την ίδια στιγμή, πολλά διυλιστήρια των ΗΠΑ επανέρχονται στη δράση, αφού ο τυφώνας Harvey είχε πλήξει πριν από δύο εβδομάδες το ένα τέταρτο αυτών.
Η Motiva Enterprises αποκατέστησε σήμερα τη μονάδα διύλισης αργού VPS-5, μεγέθους 325.000 βαρελιών ημερησίως (bpd) στο Port Arthur του Τέξας.
Αναλυτές της Goldman Sachs ανέφεραν σήμερα ότι ο αρνητικός αντίκτυπος της Irma στη ζήτηση πετρελαίου θα είναι μικρότερος από εκείνον του Harvey.
Αυτό, σύμφωνα με τους ίδιους, συμβαίνει επειδή το Τέξας έχει διπλάσια κατανάλωση πετρελαίου ανά κάτοικο από τη Φλόριντα, δεδομένης της σημαντικής συγκέντρωσης της διύλισης και της πετροχημικής ικανότητας στην Ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ .


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης