Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (Γ.Γ. ΝΑΤΟ): Όλες οι χώρες οφείλουν να συμμορφωθούν με τις κυρώσεις κατά της Β. Κορέας

Stoltenberg (Γ.Γ. ΝΑΤΟ): Όλες οι χώρες οφείλουν να συμμορφωθούν με τις κυρώσεις κατά της Β. Κορέας
Ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας αναφέρθηκε στις περαιτέρω προσπάθειες που πρέπει να καταβάλουν όλα τα έθνη απέναντι στο ζήτημα της Πιονγιάνγκ
Στο γεγονός ότι όλες οι χώρες οφείλουν να συμμορφωθούν με τις κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας αναφέρθηκε σήμερα (7/9) ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, λίγο πριν τη συνάντησή του με τους υφυπουργούς άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία χρονική περίοδο που η διεθνής κοινότητα ασκεί πιέσεις απέναντι στην Πιονγιάνγκ, μετά την πρόσφατη πυρηνική της δοκιμή.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με το αν η Ρωσία προβάλει αντίσταση στην επιβολή των νέων κυρώσεων από τον ΟΗΕ, ο Stoltenberg δήλωσε ότι «υπάρχουν ήδη κυρώσεις που έχουν συμφωνηθεί στον ΟΗΕ και είναι εξαιρετικά σημαντικό οι εν λόγω κυρώσεις να εφαρμοστούν πλήρως».
Παράλληλα, οι 29 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ εξέδωσαν κοινή δήλωση, η οποία αποτελεί κοινή απάντηση απέναντι στην έκτη και μεγαλύτερη δοκιμή πυρηνικών της Β. Κορέας, εν μέσω φόβων ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες.
«Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να εφαρμόσουν όλα τα έθνη πιο αυστηρά και διαφανέστερα τις κυρώσεις του ΟΗΕ, καθώς και να καταβάλουν περαιτέρω προσπάθειες ώστε να ασκήσουν αποφασιστική πίεση για να πείσουν το καθεστώς της Β. Κορέας να εγκαταλείψει την τρέχουσα απειλητική και αποσταθεροποιητική πορεία της», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Συμμαχίας.
Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες στην επιβολή των νέων κυρώσεων του ΟΗΕ απέναντι στην Πιονγιάνγκ έχουν αντιμετωπίσει ορισμένες αντιστάσεις, με τον ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin να αντιτάσσεται απέναντι στους περιορισμούς στις εξαγωγές πετρελαίου προς τη χώρα, τονίζοντας ότι η κρίση δε θα επιλυθεί με κυρώσεις.
Αν και το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται άμεσα στην κρίση της κορεατικής χερσονήσου, έχει καλέσει επανειλημμένα τη Β. Κορέα να εγκαταλείψει τόσο το πυρηνικό της πρόγραμμα, όσο και τα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων.
Σημειώνεται ότι ο γ.γ. της Συμμαχίας δήλωσε ότι σχεδιάζει να ταξιδέψει στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης