Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Trump με τον Ιάπωνα ομόλογό του Abe για την απειλή της Βόρειας Κορέας

Reuters: Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Trump με τον Ιάπωνα ομόλογό του Abe για την απειλή της Βόρειας Κορέας
Στο μεταξύ η Βόρεια Κορέα αναπτύσσει ένα εξελιγμένο θερμοπυρηνικό όπλο που θα έχει τη δυνατότητα να πλήξει τις ΗΠΑ
Ο Αμερικάνος πρόεδρος Donald Trump μίλησε το Σάββατο 2/9 το βράδυ τηλεφωνικά με τον Ιάπωνα ομόλογό του Shinzo Abe για την κλιμακούμενη απειλή από τη Βόρεια Κορέα, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τον Λευκό Οίκο.
Ή συζήτηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες έγινε τη στιγμή που η Βόρεια Κορέα αναπτύσσει ένα πιο εξελιγμένο θερμοπυρηνικό όπλο  που της δίνει "μεγάλη καταστροφική δύναμη".
Η Πιονγιάνγκ ανέφερε ότι το όπλο μπορεί να "φορτωθεί" σε έναν βαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο, ο οποίος έχει βεληνεκές για να πλήξει τα περισσότερα μέρη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ειδικούς.
"Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη σημασία της στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα για να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη απειλή από τη Βόρεια Κορέα" ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
"Ο πρόεδρος Trump δήλωσε ότι ανυπομονεί για να συνεχιστεί ο τριμερής συντονισμός στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ" καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο Trump συνομίλησε με τον Abe από το αεροπλάνο, ενώ επέστρεφε στην Ουάσινγκτον, μετά την επίσκεψή του στις πληγείσες από τον τυφώνα Harvey περιοχές του Χιούστον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης