Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Τσίπρας: Μεγάλη κινητικότητα για επενδύσεις στην Ελλάδα – Από την Κίνα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον

Γ. Τσίπρας: Μεγάλη κινητικότητα για επενδύσεις στην Ελλάδα – Από την Κίνα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον
Πρόκειται για μια δυναμική που δεν είχαμε ποτέ άλλοτε τα τελευταία 6 – 7 χρόνια είπε ο κ.Τσίπρας
Για μεγάλη κινητικότητα όσον αφορά τις επενδύσεις στην Ελλάδα έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε πως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από την Κίνα.
«Είναι μία δυναμική, που δεν είχαμε ποτέ άλλοτε τα τελευταία 6-7 χρόνια.
Στην κοινωνία θα αποτυπωθεί σε αργότερους χρόνους, αν και ήδη έχουμε δεδομένα, δηλαδή τα σχετικά με την ανεργία νούμερα, σύμφωνα με τα οποία έχουμε για πρώτη φορά σημαντική μείωσή της.
Κάτι λένε, αλλά είναι θέμα μηνών να φτάσει και σε άλλα επίπεδα η κινητικότητα που υπάρχει» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Τσίπρας, ο οποίος υπογράμμισε ότι τα περασμένα χρόνια η χώρα ήταν «λίγο μονόπλευρα προσανατολισμένη προς τον χώρο της Δύσης».
«Προφανώς περιμένουμε πολλά από τους μεγάλους εμπορικούς εταίρους και εταίρους στον χώρο των επενδύσεων [...]
Παρόλα αυτά το άνοιγμά μας προς χώρες, όπου έχει μετατοπισθεί παγκόσμια η οικονομία, προς την Ανατολή δηλαδή και την περιφέρεια, είναι επίσης πολύ σημαντικό.
Αυτή τη στιγμή ο πιο ενδιαφερόμενος για επενδύσεις είναι η Κίνα, είναι γεγονός, που θα το δούμε αυτό και το επόμενο διάστημα, αλλά δεν παύουν να έχουν εξαιρετική σημασία για εμάς και η Ευρωπαϊκή Ένωση -ειδικά οι μεγάλες χώρες- και οι Ηνωμένες Πολιτείες» είπε ο κ.Τσίπρας.
Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο θέμα της κυπριακής ΑΟΖ, όπου άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων και τη στάση της Τουρκίας ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «αναμενόμενα αυτά τα οποία συμβαίνουν».
«Χρειάζεται εξαιρετική προσοχή και ψυχραιμία από τη δική μας πλευρά και όλη μας η πολιτική μέχρι τώρα και στο θέμα του Κυπριακού και στο Αιγαίο δείχνει ότι η σοβαρότητα αυτή υπάρχει» είπε ο κ.Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης