Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΔΟΥ Ψυχικού: Οι Ελβετοί μας στέλνουν λεφτά και εμείς δεν έχουμε προσωπικό να τα πάρουμε!

ΔΟΥ Ψυχικού: Οι Ελβετοί μας στέλνουν λεφτά και εμείς δεν έχουμε προσωπικό να τα πάρουμε!
Πρόκειται για την εφορία η οποία είχε πλεόνασμα σε επίπεδο στόχου δίνοντας «ομπρέλα» προστασίας στις όμορες εφορίες που κινήθηκαν χαμηλότερα των αρχικών στόχων
Τον κώδωνα του κινδύνου για την απώλεια εσόδων χτυπά η εφορία Ψυχικού λόγω έλλειψης προσωπικού, η οποία εμφανίζει σημάδια ερήμωσης εξαιτίας της αποχώρησης υπαλλήλων.
Οι ελάχιστοι που έχουν απομείνει και ανέρχονται μόλις σε 20 ενώ τις καλές εποχές, το προσωπικό ξεπερνούσε τους 35 υπαλλήλους όταν το οργανόγραμμα προβλέπει 44 υπαλλήλους για να είναι η εφορία σε θέση να λειτουργήσει.
Η ΔΟΥ Ψυχικού συνεισφέρει τα μάλα στα κρατικά έσοδα τόσο από το κεφάλαιο όσο και από το εισόδημα.
Πρόκειται για την εφορία η οποία είχε πλεόνασμα σε επίπεδο στόχου δίνοντας «ομπρέλα» προστασίας στις όμορες εφορίες που κινήθηκαν χαμηλότερα των αρχικών στόχων.
Η ΔΟΥ Ψυχικού εκτός από την καθημερινή ενασχόληση με τα τρέχοντα φορολογικά θέματα των πολιτών έχουν προκύψει και νέες δραστηριότητες που άλλες εφορίες της χώρας δεν το αντιμετωπίζουν.
Η εφορία Ψυχικού τις τελευταίες ημέρες δέχεται δηλώσεις που περιλαμβάνουν καταθέσεις εξωτερικού και ο ένας υπάλληλος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο φόρτο εργασίας με αποτέλεσμα το ελληνικό Δημόσιο να χάνει έσοδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί φορολογούμενοι πολίτες έχουν λάβει ενημερωτικά σημειώματα από ελβετικές τράπεζες και τους κάνουν γνωστό, ότι θα δώσουν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών στο υπουργείο Οικονομικών από τις αρχές από το 2018 διότι τίθεται σε εφαρμογή η πλατφόρμα του ΟΟΣΑ για ανταλλαγή πληροφοριών.
Ήδη οι πρώτοι φορολογούμενοι έχουν φθάσει στη ΔΟΥ Ψυχικού και δηλώσουν τις τραπεζικές καταθέσεις που είχαν οι γονείς τους σε ελβετικές τράπεζες.
Οι υπάλληλοι πραγματικά «τρίβουν» τα μάτια τους με το ύψος των καταθέσεων, οι οποίες να σημειωθεί ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Ο φόρος που προκύπτει για το ελληνικό κράτος είναι σημαντικός καθώς σε μία δήλωση των 10 εκατ. ευρώ ο φόρος κληρονομιάς ανέρχεται στο 10% και αντιστοιχεί στο ποσό του 1 εκατ. ευρώ.
Υψηλόβαθμό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να ενισχύσει άμεσα με προσωπικό τις εφορίες και ειδικότερα την εφορία Ψυχικού, που έχουν σημαίνοντα ρόλο στα δημόσια έσοδα του κράτους.
Προσθέτει ότι είναι ο μόνος τρόπος να πληρώσουν οι κατέχοντες με την ελπίδα να ελαφρυνθούν οι μη έχοντες.
Οι μετακινήσεις εφοριακών υπαλλήλων από μία εφορία που έχει μικρότερο όγκο εργασίας είναι αναγκαίο να μετακινηθούν σε μία εφορία που αποδίδει και προσθέτει στα φορολογικά έσοδα του κράτους.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης