Γαλλία: Παραιτήθηκε η υπουργός Άμυνας, Sylvie Goulard, εν μέσω ερευνών σε βάρος του κόμματός της

Γαλλία: Παραιτήθηκε η υπουργός Άμυνας, Sylvie Goulard, εν μέσω ερευνών σε βάρος του κόμματός της
Η πρώην ευρωβουλευτής χαρακτήρισε την απόφασή της ως «πράξη καλής θέλησης»
Την παραίτησή της από την κυβέρνηση του Emmanuel Macron υπέβαλε σήμερα (20/6) η νεοεκλεγείσα υπουργός Άμυνας της Γάλλιας και πρώην ευρωβουλευτής, Sylvie Goulard, εν μέσω έρευνας που πραγματοποιείται αναφορικά με λανθασμένη διαχείρηση κοινοβουλευτικών κονδυλίων προς το κόμμα της, τη Δημοκρατική Κίνηση (MoDem).
Συγκεκριμένα, η Goulard, η οποία διορίστηκε από τον Macron τον περασμένο μήνα, ζήτησε να μη συμπεριληφθεί στην νεοσυσταθείσα κυβέρνηση, μετά την νίκη που εξασφάλισε το κόμμα του γάλλου προέδρου EnMarche, σε συνδιασμό με τη δικής παράταξη, τη MoDem.
Σημειώνεται ότι η έρευνα που «τρέχει» σε βάρος της, αφορά την εσφαλμένη χρήση των κονδυλίων του MoDem για την πρόσληψη βοηθών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Μέσω δηλώσεών της, η πρώην ευρωβουλευτής χαρακτήρισε την απόφασή της ως «πράξη καλής θέλησης», τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η τιμή των στρατευμάτων της χώρας μας δεν πρέπει να συγχέεται με αντιπαραθέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με αυτή».
«Ο πρόεδρος έχει αναλάβει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη απέναντι στα δημόσια αξιώματα, να μεταρρυθμίσει τη Γαλλία και να αναβιώσει την Ευρώπη», πρόσθεσε η Goulard, για να καταλήξει λέγοντας ότι «η εν λόγω αναδιοργάνωση οφείλει να υπερισχύει των προσωπικών παραγόντων».
Υπενθυμίζουμε ότι αύριο Τετάρτη (21/6) ο γάλλος πρωθυπουργός, Edouard Philippe, αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα κυβέρνηση της χώρας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS