Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Google αναλαμβάνει δράση κατά του εξτρεμισμού, μετά τις έντονες κατακρίσεις στο YouTube

tags :
H Google αναλαμβάνει δράση κατά του εξτρεμισμού, μετά τις έντονες κατακρίσεις στο YouTube
«Συνεργαζόμαστε με τις κυβερνήσεις, τις αρχές επιβολής του νόμου και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για την αντιμετώπιση του προβλήματος του διαδικτυακού βίαιου εξτρεμισμού»
Η Google αναλαμβάνει για τα καλά δράση κατά του εξτρεμισμού, μετά τις έντονες κατακρίσεις που δέχθηκε για διαφημίσεις που προβάλλονταν σε βίντεο που περιείχαν ρητορική μίσους, στο YouTube.
Μάλιστα, η όλη υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελία της βρετανικής κυβέρνησης, που είδε να διαφημίζονται υπηρεσίες του κράτους σε βίντεο του ιστότοπου με ακραία ρατσιστικά και τρομοκρατικά μηνύματα.
Η Google, σε σχετική της ανακοίνωση, σημειώνει ότι πρέπει να αναληφθούν πιο άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση της διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου στο Διαδίκτυο, αφού αυτό αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνία και τους πολίτες, ενώ δεσμεύεται επίσης ότι θα υιοθετήσει μέτρα για την καλύτερη ανίχνευση εξτρεμιστικού περιεχομένου και την ταχύτερη επανεξέτασή του από ειδικούς και παράλληλα θα δημιουργήσει αυστηρότερα πρότυπα και θα επεκτείνει τις προσπάθειές της κατά της ριζοσπαστικοποίησης.
Ο Kent Walker, γενικός σύμβουλος της Google, αναφέρει σε ανάρτησή του ότι «η τρομοκρατία αποτελεί επίθεση εναντίον των ανοιχτών κοινωνιών και η αντιμετώπιση της απειλής της βίας και του μίσους είναι μια κρίσιμη πρόκληση για όλους μας».
«Η Google και το YouTube δεσμεύονται να συμμετάσχουν στη λύση.
Συνεργαζόμαστε με τις κυβερνήσεις, τις αρχές επιβολής του νόμου και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για την αντιμετώπιση του προβλήματος του διαδικτυακού βίαιου εξτρεμισμού.
Δεν υπάρχει χώρος στις υπηρεσίες μας για περιεχόμενο που αναρτούν οι τρομοκράτες.
Παρά το γεγονός ότι εμείς και άλλοι εργαζόμαστε εδώ και χρόνια για τον εντοπισμό και την κατάργηση περιεχομένου που παραβιάζει την πολιτική μας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη δυσάρεστη αλήθεια ότι εμείς, ως βιομηχανία, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως είναι αναγκαίο να γίνουν περισσότερα».
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική «The Guardian», οι μηχανικοί της Google έχουν αναπτύξει τεχνολογία, σκοπός της οποίας είναι να αποτρέπεται η μεταφόρτωση γνωστού εξτρεμιστικού περιεχομένου, με τη χρήση τεχνικών αντιστοίχισης εικόνων.
Ο τεχνολογικός κολοσσός σκοπεύει επίσης να αυξήσει τον αριθμό των ανεξάρτητων ειδικών που εργάζονται στο πρόγραμμα Trusted Flagger του YouTube και παράλληλα θα επεκτείνει το έργο ομάδων που ασχολούνται με την καταπολέμηση του εξτρεμισμού για να βοηθήσουν στον προσδιορισμό τρομοκρατικού περιεχομένου.
Νωρίτερα μέσα στον μήνα, την 1η Ιουνίου, YouTube και Twitter δεν κατάφεραν να συμμορφωθούν, παρά τις όποιες προσπάθειες, να συμμορφωθούν με τους στόχους που τους είχαν τεθεί από την Κομισιόν σχετικά με τη ρητορική μίσους στα social media, σε αντίθεση με το Facebook.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την συμπλήρωση ενός έτους από την υπογραφή της σχετικής συνθήκης μεταξύ Βρυξελλών και διαδικτυακών πολυεθνικών, το Facebook κατάφερε να καταπολεμήσει το 57,9% των «φαινομένων», με τις αντίστοιχες επιδόσεις για τον ιστότοπο βίντεο YouTube και το Twitter να περιορίζονται στο 42,6% και 39%.
Και οι δύο εταιρείες υποσχέθηκαν στην Κομισιόν πως θα εντείνουν τις προσπάθειές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης