Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Έχω διαπιστώσει μεγάλη ανησυχία εκ μέρους όλων των νέων για το μέλλον τους

Lagarde: Έχω διαπιστώσει μεγάλη ανησυχία εκ μέρους όλων των νέων για το μέλλον τους
Η κα Lagarde σχολιάζει ότι ενώ αυτές οι ανησυχίες ποικίλλουν ανάλογα με το μέρος, ζουν στον κόσμο, οι νέοι θεωρούν το μέλλον ως κάτι που είτε προκαλεί, διεγείρει ή γεμίζει με φόβο
Μία ξεχωριστή συνέντευξη παραδίδει στο περιοδικό «Finance and Development» η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, η οποία μοιράζεται τις εντυπώσεις της από τους νέους ανθρώπους που έχει γνωρίσει σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.
Μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις με νέους ανθρώπους, η Γαλλίδα αξιωματούχος αποκαλύπτει τι έχει μάθει για το πώς βλέπουν το μέλλον τους στο χώρο εργασίας και στην κοινωνία, ενώ μοιράζεται τις σκέψεις της για τις πολιτικές που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν καλύτερα στην μεταβαλλόμενη φύση της εργασίας:
«Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι όλοι οι νέοι ανησυχούν για το μέλλον τους.
Ρωτάνε:
Πού θα χωρέσω στην κοινωνία;
Τι θα καταφέρω εάν και όταν θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας ή όταν θα ξεκινήσω την επιχείρησή μου;».
Η κα Lagarde σχολιάζει ότι ενώ αυτές οι ανησυχίες ποικίλλουν ανάλογα με το μέρος, ζουν στον κόσμο, οι νέοι θεωρούν το μέλλον ως κάτι που είτε προκαλεί, διεγείρει ή γεμίζει με φόβο.
«Πολλοί περισσότεροι νέοι σήμερα εξετάζουν το μέλλον και προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο, δεν περιμένουν να προσληφθούν στη δημόσια υπηρεσία ή να περιμένουν να εργαστούν στο εργατικό δυναμικό των μεγάλων εταιρειών.
Θεωρούν ότι έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν κάτι από μόνοι τους και να δημιουργήσουν τις δικές τους δουλειές», αναφέρει η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
Η Διεθνής Ένωση Εργασίας αναφέρει ότι το 2017 θα υπάρξουν 71 εκατομμύρια άνεργοι νέοι παγκοσμίως και, δεδομένου ότι οι νέοι είναι δύο φορές πιο πιθανό να είναι άνεργοι, η κα Lagarde υπογραμμίζει ότι οι χώρες έχουν την ευθύνη να ανοίξουν τον δρόμο για τους νέους, προκειμένου να εργαστούν και να συνεισφέρουν στην κοινωνία.
Για τις νέες μητέρες, αυτό μπορεί να σημαίνει περισσότερα κέντρα παιδικής φροντίδας και άλλα οφέλη μητρότητας.
Για τη νεολαία, περισσότερη επαγγελματική και τεχνολογική κατάρτιση ή ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα.
«Έχω δει για μένα ότι η αυτοαπασχόληση των νέων μπορεί να είναι πολύ επιτυχημένη, επειδή ταιριάζει με την επιθυμία τους να δημιουργήσουν τις συνθήκες εργασίας τους, την αμοιβή τους και τη συμβολή τους στην οικονομική ζωή.
Οι σημερινοί νέοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να υπηρετήσουν σε παραδοσιακούς χώρους εργασίας, αλλά είναι επίσης έτοιμοι να φροντίσουν για τον εαυτό τους -όπως έπρεπε να κάνουν ιστορικά οι νέοι- και να εφοδιαστούν με εργαλεία επιτυχίας.
Η απόδειξη του εαυτού σας, η εκπαίδευση του εαυτού σας, η προβολή της αξίας σας και η αποφασιστικότητά σας να συμμετάσχετε, είναι κάτι που πηγαίνει με την επιθυμία να πειραματιστείτε και την ενέργεια να εμπλακείτε, οι οποίες είναι συχνά τα μεγάλα ατού των νέων», τονίζει η κα Lagarde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης