Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτη συνάντηση μεταξύ Macron και Putin - Τον υποδέχθηκε στο ανάκτορο των Βερσαλλιών

Πρώτη συνάντηση μεταξύ Macron και Putin - Τον υποδέχθηκε στο ανάκτορο των Βερσαλλιών
Η επίσκεψη του Putin στη Γαλλία γίνεται με την ευκαιρία της έκθεσης για τα 300 χρόνια της ιστορικής επίσκεψης στη Γαλλία του τσάρου Πέτρου του Μέγα το 1717,
Τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin υποδέχθηκε το ανάκτορο των Βερσαλλιών, περί τις 14:15 (τοπική ώρα), ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron, στο πλαίσιο της πρώτης μεταξύ τους συνάντηση κατά την οποία θα συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, στην πρώτη γραμμή των οποίων βρίσκεται η κατάσταση στη Συρία και την Ουκρανία.
Έπειτα από μια παρατεταμένη και θερμή χειραψία πάνω στο κόκκινο χαλί που είχε ξεδιπλωθεί μέσα στην μαρμάρινη αυλή του ανακτόρου και ενώ η προεδρική φρουρά απέδιδε τιμές, οι δύο αρχηγοί κρατών εισήλθαν σε ένα σαλόνι για μια συνάντηση μαζί με λίγους συνεργάτες τους, ενώ πρόκειται να ακολουθήσει γεύμα και συνέντευξη Τύπου.
Η επίσκεψη του Putin στη Γαλλία γίνεται με την ευκαιρία της έκθεσης για τα 300 χρόνια της ιστορικής επίσκεψης στη Γαλλία του τσάρου Πέτρου του Μέγα το 1717, κατά την οποία συνάφθηκαν οι διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.
Την πρόσκληση προς τον Ρώσο Πρόεδρο απηύθυνε ο κ. Macron σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες στις 8 Μαΐου, την επομένη της εκλογής του.
Ακολούθησε επιστολή με την οποία ο Γάλλος Πρόεδρος κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του να εγκαινιάσει την έκθεση στο Μεγάλο Τριανόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης