Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Handelsblatt: Schaeuble και Lagarde συμφώνησαν οτι διαφωνούν για το ελληνικό χρέος στη συνάντηση των G7

Handelsblatt: Schaeuble και Lagarde συμφώνησαν οτι διαφωνούν για το ελληνικό χρέος στη συνάντηση των G7
Από το λεγόμενο Washington Group αναφέρθηκε ότι γίνονται διεργασίες για κάποιο συμβιβασμό, κανείς όμως δεν περιμένει κάποια επιτυχία
«Στο περιθώριο των επίσημων εργασιών της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας υπήρξε και ένα διαφιλονικούμενο θέμα, το πρόβλημα του ελληνικού χρέους» σχολιάζει η γερμανική Handelsblatt.
Η εφημερίδα αναφέρεται στις διαφωνίες ανάμεσα στον W. Schaeuble και το ΔΝΤ υπό την απουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου καθώς η Ελλάδα δεν ανήκει στους G7.
«Ο W. Schaeuble και η C. Lagarde είχαν πολλά να πουν και να ξεκαθαρίσουν, πώς δηλαδή θα γίνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο», σημειώνει η Handelsblatt, που περιγράφει τις δυσκολίες συμφωνίας ανάμεσα στο γερμανικό υπουργείο των Οικονομικών και το ΔΝΤ, που έγινε σαφής από την επανάληψη της γνωστής θέσης του ΔΝΤ για την αναγκαιότητα ελάφρυνση του χρέους.
«Από το λεγόμενο Washington Group αναφέρθηκε ότι γίνονται διεργασίες για κάποιο συμβιβασμό, κανείς όμως δεν περιμένει κάποια επιτυχία, όπως αναφέρει πηγή που γνωρίζει τα ενδότερα», συνεχίζει το δημοσίευμα.
«Ίσως την ερχόμενη εβδομάδα γίνουν κι άλλες συναντήσεις.
Αλλά και οι Ιταλοί οικοδεσπότες δεν θέλουν να επισκιάσει η ελληνική κρίση τη συνάντηση της ομάδας G7. Έχουν άλλη ατζέντα , όπως η παγκόσμια οικονομία το παγκόσμιο δημοσιονομικό σύστημα και η διεθνής φορολογική πολιτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης