Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυξήσεις στους μισθούς των Παν/κών από τα αποθεματικά και τα πλεονάσματα υποσχέθηκε ο υπ. Παιδείας

Αυξήσεις στους μισθούς των Παν/κών από τα αποθεματικά και τα πλεονάσματα υποσχέθηκε ο υπ. Παιδείας
Ο πρύτανης του ΕΜΠ, Γιάννης Γκόλιας χαρακτήρισε τις αυξήσεις μικρές 
Αυξήσεις στους μισθούς των καθηγητών των Πανεπιστημίων, υποσχέθηκε ο υπουργός Παιδείας ο οποίος τάχθηκε υπέρ της κάλυψης του συνόλου των ανελαστικών εξόδων των Πανεπιστημίων, από το 2018.
Στην τρίτη και τελευταία ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου των Πρυτάνεων, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, παρουσίασε το πλάνο της κυβέρνησης για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Αναφερόμενος στο κονδύλια από τα οποία θα δοθούν οι αυξήσεις ο υπουργός υποστήριξε ότι «έγινε μια σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και συμφωνήθηκε να δοθούν χρήματα από τα αποθεματικά και τα πλεονάσματα».
«Η διάθεση να βρεθούν τα χρήματα δείχνει και την πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης, καθώς η υγεία και η παιδεία είναι σοβαρές προτεραιότητες» διευκρίνισε.
Ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι στις 25 Μαΐου θα τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει ένα σύνολο ρυθμίσεων για την τριτοβάθμια. «Ακούσαμε όλες τις απόψεις. Υπήρξαν κάποιες επιμέρους διαφωνίες.
Κάποιες, θα τις λάβουμε υπόψη», είπε.
Ανέφερε ωστόσο ότι υπήρξαν ορισμένες διαφωνίες για τον τρόπο εκλογής των πρυτανικών Αρχών, αλλά και για το ύψος των αμοιβών στα μεταπτυχιακά.
Από την πλευρά των πρυτάνεων, ο προεδρεύων της Συνόδου, πρύτανης του ΕΜΠ, Γιάννης Γκόλιας, εμφανίστηκε επιφυλακτικός απέναντι στις εξαγγελίες, χαρακτήρισε ωστόσο «διαφωτιστική» τη σημερινή συζήτηση με τον υπουργό.
«Συζητήσαμε επί των αξόνων του νομοσχεδίου, δεν έχουμε το ακριβές κείμενο», ανέφερε ο κ. Γκόλιας και πρόσθεσε:
«Υπήρξαν κάποιες επιφυλάξεις για το πώς ακριβώς θα λειτουργούν τα περιφερειακά συμβούλια.
Επίσης, ακούσαμε για 65 εκατ. ευρώ που το 2018 θα καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες.
Εκφράσαμε την άποψη ότι θα υπάρξουν δυσκολίες να βρεθούν τα χρήματα».
Ο κ. Γκόλιας, χαρακτήρισε «μικρές» τις αυξήσεις που εξήγγειλε ο υπουργός, αναγνώρισε ωστόσο ότι πρόκειται για την πρώτη αύξηση «μετά από 7-8 χρόνια».
Παράλληλα, ανέφερε ότι θα συγκληθεί έκτακτη σύνοδος, όταν το νομοσχέδιο τεθεί σε διαβούλευση.
«Είναι καλύτερη από το τίποτα, απλά σε σχέση με την απώλεια», είπε χαρακτηριστικά ο πρύτανης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης