Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Η νέα αντιλαϊκή συμφωνία που υπογράφει η κυβέρνηση είναι για να εξασφαλίσει το κεφάλαιο

Κουτσούμπας: Η νέα αντιλαϊκή συμφωνία που υπογράφει η κυβέρνηση είναι για να εξασφαλίσει το κεφάλαιο
Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το πακέτο μέτρων, τονίζει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει «όλο το πακέτο μέτρων, μέτρα και αντίμετρα», τονίζει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», σημειώνοντας πως η  νέα «αντιλαϊκή συμφωνία που υπογράφει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι για να εξασφαλίσει το κεφάλαιο εισιτήριο στην ανάκαμψη της κερδοφορίας του, σαρώνοντας ό,τι έχει απομείνει όρθιο σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».
Υπογραμμίζει δε, ότι την ημέρα ψήφισης της αντιλαϊκής συμφωνίας, αλλά και τις προηγούμενες χιλιάδες λαού θα βρίσκονται στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και θα κατακλύσουν την Πλ. Συντάγματος.
Όπως αναφέρει ο κ. Κουτσούμπας, το ΚΚΕ απορρίπτει τον όρο «αντίμετρα», καθώς «είναι συμπληρωματικά προς τα υπόλοιπα σκληρά μέτρα».
Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «η κυβέρνηση παίρνει "20" από τους εργαζόμενους και θα επιστρέψει "1" σε πολύ λίγους, σε όσους βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας.
Ο φτωχός θα πληρώνει τον φτωχότερο, θα πληρώνει ξανά για το κεφάλαιο γιατί στα λεγόμενα "αντίμετρα" περιλαμβάνεται και η μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου και η επιδότηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων».
Αναφερόμενος στον Α. Τσίπρα, επισημαίνει ότι  όπως και όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις των μνημονίων «μόλις κάνουν την βρώμικη δουλειά τους καταλήγουν στα "αζήτητα" του συστήματος», ενώ για  το «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς» που επικαλείται ο πρωθυπουργός και το «ξεδόντιασμα της διαπλοκής» που υποστηρίζει ότι γίνεται επί των ημερών του, ο κ. Κουτσούμπας σημειώνει πως «χρειάζεται πολύ θράσος το οποίο φυσικά δεν λείπει από τον κ. Τσίπρα να μιλά για ηθικό πλεονέκτημα του κόμματός του την ίδια ώρα που τρέχει να ψηφίσει, όχι απλώς το τέταρτο μνημόνιο στη σειρά, αλλά "μνημόνιο εις την τετάρτη" γιατί πολλαπλασιάζει τα βάρη όλων των προηγούμενων».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο κ. Τσίπρας εξασφάλισε «νέα μασέλα στη διαπλοκή για να συνεχίσει το μεγάλο φαγοπότι», ξεπερνώντας μάλιστα τους εκπροσώπους του εγχώριου κεφαλαίου και επεκτεινόμενη σε τμήματα του κεφαλαίου άλλων κρατών, αμερικανικών, γερμανικών, ρωσικών, γαλλικών, κινεζικών, βρετανικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης