Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν απαγορεύει τις προεκλογικές εκδηλώσεις Τούρκων υπουργών στη Γερμανία το Βερολίνο

Δεν απαγορεύει τις προεκλογικές εκδηλώσεις Τούρκων υπουργών στη Γερμανία το Βερολίνο
Ωστόσο, ο κ. Seibert έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω το να μη μεταφέρονται εντός της Γερμανίας οι εσωτουρκικές αντιπαραθέσεις
Η γερμανική κυβέρνηση δεν θα απαγορεύσει τις προεκλογικές εκδηλώσεις Τούρκων υπουργών στη Γερμανία ενόψει του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Steffen Seibert, σε αντίθετο κλίμα με λοιπούς αξιωματούχους της χώρας.
Ωστόσο, ο κ. Seibert έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω το να μη μεταφέρονται εντός της Γερμανίας οι εσωτουρκικές αντιπαραθέσεις, αλλά και να υπάρχει προηγουμένως ενημέρωση για το ποιος Τούρκος σκοπεύει να έρθει.
Την ίδια στιγμή ο Martin Schaefer, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, έκανε γνωστό πως ήδη έχει σταλεί από την Άγκυρα ένας κατάλογος ονομάτων Τούρκων βουλευτών και υπουργών που θα συμμετέχουν το επόμενο διάστημα σε προεκλογικές εκδηλώσεις για το δημοψήφισμα.
Σημειώνεται ότι στη λίστα δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Τούρκου Προέδρου Recep Tayyip Erdogan.
Ο κ. Schaefer μάλιστα επισήμανε ότι το Βερολίνο δεν έχει σκοπό να απαγορεύσει να στηθούν κάλπες στη Γερμανία για τη συμμετοχή των Τούρκων υπηκόων στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης