Τόσκας: Η εγκληματικότητα έχει μειωθεί - Η ΝΔ αλλοιώνει την πραγματικότητα

Τόσκας: Η εγκληματικότητα έχει μειωθεί - Η ΝΔ αλλοιώνει την πραγματικότητα
Οι 380 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί στη φύλαξη επισήμων επέστρεψαν ήδη στον δρόμο για την ασφάλεια του πολίτη 
Για μείωση της εγκληματικότητας κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατηγορώντας τη ΝΔ ότι παραποιεί τα στοιχεία για να παρουσιάσει μια διαφορετική και λανθασμένη εικόνα.
«Έχει μειωθεί η εγκληματικότητα, ενώ αλλάζουμε προτεραιότητες προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο πολίτης», τονίζει σε συνέντευξή του ο Νίκος Τόσκας υποστηρίζοντας ότι 380 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί στη φύλαξη επισήμων επέστρεψαν ήδη στον δρόμο για την ασφάλεια του πολίτη, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν πολλοί ακόμη.
Στρέφει ωστόσο τα βέλη του και κατά της Νέας Δημοκρατίας την οποία κατηγορεί ότι προσπαθεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα όσον αφορά την εγκληματικότητα, ενώ σχετικά με τη δράση της αστυνομίας για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, σημειώνει, μεταξύ άλλων, την εκτίμηση πως μέσα στο 2017 θα κατασχεθούν, συνολικά, 15 τόνοι κάνναβης.
Ο κ. Τόσκας υπογραμμίζει τις ειδικές αστυνομικές -και όχι μόνο- δράσεις που γίνονται στη Δυτική Αττική, ενώ για το ζήτημα της τρομοκρατίας εκφράζει την πεποίθησή του πως «σύντομα θα εξαλειφθούν και οι οποιεσδήποτε "ουρές" υπάρχουν ακόμη».
Μιλάει, επίσης, για τους ελέγχους που γίνονται σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σημειώνει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αύξηση του αριθμού μετεγκατάστασης προσφύγων σε ευρωπαϊκές χώρες.
Για το πολύκροτο θέμα της μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας, ο κ. Τόσκας τονίζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να το τακτοποιήσει όσο το δυνατόν συντομότερα, ενώ για το μισθολογικό των ενστόλων επισημαίνει ότι το δίκαιο είναι να υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ, αλλά οι παρούσες συνθήκες δεν επιτρέπουν την άμεση εφαρμογή της.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS