Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αντιφάσεις Regling (ESM) - Άλλα χθες και άλλα σήμερα για τον τρόπο συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό μνημόνιο

tags :
Αντιφάσεις Regling (ESM) - Άλλα χθες και άλλα σήμερα για τον τρόπο συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό μνημόνιο
Η συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη και με νέα χρηματοδότηση, σύμφωνα με τον ESM
Φάσκει και αντιφάσκει ο επικεφαλής του ESM, όσον αφορά τον τρόπο συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.
Ενώ χθες δήλωσε ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή του Ταμείου ως τεχνικού συμβούλου και όχι χρηματοδοτικά, σήμερα δηλώνει ότι πρέπει να μπει στο πρόγραμμα και με νέο δάνειο.
Ειδικότερα, όπως διευκρινίζει με ένα tweet μέσω του ESM, η συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη και με νέα χρηματοδότηση.
Ο Regling δήλωσε πως δεν ζητείται από το ΔΝΤ η συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα απαραιτήτως με κεφάλαια, αλλά απαιτείται η συμμετοχή του σε επίπεδο τεχνικής εξειδίκευσης.




Ο επικεφαλής του ESM ενέτεινε την πίεση προς την ελληνική πλευρά, προειδοποιώντας πως η καταβολή της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα θα απελευθερωθεί μόνον αν το ΔΝΤ αποφασίσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.
Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος από την πλευρά του ESM, η καταβολή της επόμενης δόσης του ελληνικού προγράμματος από τους Ευρωπαίους πιστωτές θα καταστεί δυνατή μόνον αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφασίσει να συμμετάσχει και αυτό στο πρόγραμμα.
Το ΔΝΤ έχει προγραμματίσει να συζητήσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα σε συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου της 6ης Φεβρουαρίου 2017.
Εν τω μεταξύ, στη γραμμή Regling κινήθηκε σήμερα και το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, θέτοντας ανοιχτά θέμα για τις επόμενες εκταμιεύσεις.
«Περαιτέρω εκταμιεύσεις προς την Ελλάδα εξαρτώνται από την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συμμετοχή του ΔΝΤ» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης