Παπαδημητρίου: Μετά από μια 8ετία έχουμε τον πιο αναπτυξιακό προϋπολογισμό

Παπαδημητρίου: Μετά από μια 8ετία έχουμε τον πιο αναπτυξιακό προϋπολογισμό
Η φορολογία δεν αποτελεί καταλυτικό παράγοντα καταστροφής της ελληνικής ανταγωνιστικότητας είπε ο υπ. Οικονομίας
Την θέση ότι «έχουμε τον πιο αναπτυξιακό προϋπολογισμό γενικής αποδοχής μετά από μια 8ετία» διατύπωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017.
Ο κ.Παπαδημητρίου επεσήμανε ότι το πρόβλημα της ελληνικής ανταγωνιστικότητας δεν είναι η φορολογία, αλλά η πρόσβαση της επιχειρηματικότητας στην χρηματοδότηση.
«Η φορολογία δεν αποτελεί καταλυτικό παράγοντα καταστροφής της ελληνικής ανταγωνιστικότητας», είπε ο κ.Παπαδημητρίου, τονίζοντας ότι τα υψηλά επιτόκια δανεισμού από τις τράπεζες, οι δυσκολίες στην έγκριση χρηματοδότησης, το χαμηλό ύψος δανεισμού και τα υψηλά ενέχυρα για την χορήγησή τους, αποτελούν εμπόδιο για την εξέλιξη και ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.
«Η κυβέρνηση προωθεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για αποτελεσματική και δικαιότερη αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, αλλά και της φορολόγησης» είπε ο κ.Παπαδημητρίου, αναφέροντας τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την διευκόλυνση έναρξης και λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Ο κ. Παπαδημητρίου έκανε επίσης λόγο για κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν και είναι αναγκαίες για μια βιώσιμη ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι για αυτό όλοι έπρεπε να στηρίζουν, αντί να δυσφημούν τις προσπάθειες που γίνονται.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS