Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιακουμάτος: Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει σήμερα τη λαϊκή εντολή – Πρέπει να φύγει

Γιακουμάτος: Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει σήμερα τη λαϊκή εντολή – Πρέπει να φύγει
Η ΝΔ είναι πρώτη δύναμη, πάει για αυτοδυναμία, στηρίζουμε όλοι τον Μητσοτάκη είπε ο κ.Γιακουμάτος
Την θέση ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει σήμερα τη λαϊκή εντολή και ότι πρέπει να φύγει διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος υποστήριξε πως η ΝΔ είναι πρώτη δύναμη και ότι πάει για αυτοδυναμία.
«Όσο μένει αυτή η κυβέρνηση που δεν έχει τη λαϊκή εντολή σήμερα, δεν έχει τη δεδηλωμένη του λαού, τόσο χειρότερα είναι, τόσο πιο πολύ βαθαίνει το χάσμα στην Ελλάδα.
Πρέπει να φύγει, αυτό λέει η Νέα Δημοκρατία» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Γιακουμάτος, ο οποίος εκτίμησε πως η ΝΔ «κρατάει, είναι πρώτη δύναμη και πάει για αυτοδυναμία».
Παράλληλα υποστήριξε ότι όλοι στη ΝΔ στηρίζουν τον εκλεγμένο εκάστοτε πρόεδρο του κόμματος.
Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση ο κ.Γιακουμάτος υποστήριξε ότι αν είχε απέναντι του τους εκπρόσωπους των δανειστών θα τους έλεγε «έλεος αδέλφια έλεος».
«Εγώ στους θεσμούς θα έδινα έναν πίνακα.
Θα έλεγα "έλεος αδέλφια, έλεος".
Ενάμισι εκατομμύρια άνεργοι στη χώρα μας, 1 εκ. έχουν πάνω από 6 μήνες να πληρωθούν, 450.000 παίρνουν κάτω από 400 ευρώ και τον Νοέμβριο μήνα είχαμε 83.000 απολύσεις, το μεγαλύτερο ποσοστό την τελευταία 15ετία.
Αυτό θα τους έδινα.
Πέρα από αυτό θα τους πήγαινα και ένα συμπλήρωμα από κάτω, τα κοινωνικά συσσίτια, τα κοινωνικά παντοπωλεία και την πείνα και την εξαθλίωση που έχουν φέρει στη χώρα.
Έλεος, θα πρέπει και αυτοί να σκεφτούν όχι τους αριθμούς, τους ανθρώπους.
Οι άνθρωποι σήμερα στην Ελλάδα δυστυχούν, πεινάνε.
Αυτό ας το καταλάβουν.
Η ανεργία είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει και υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό στην Ελλάδα» επεσήμανε ο κ.Γιακουμάτος.
Όσον αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης σχετικά με τα εργασιακά και το θέμα των ομαδικών απολύσεων, ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι είναι ένα δύσκολο έργο.
«Θέλω να σκεφτούν όλοι, όταν μιλάνε για την απασχόληση και τις απολύσεις, αν μια εταιρεία τρία χρόνια έχει ελλειμματικό προϋπολογισμό, μπαίνει μέσα, δεν πρέπει να γίνει μια διαβούλευση με τους εργαζόμενους, για να μην μείνουν όλοι άνεργοι; Άρα λοιπόν αυτή είναι η λύση, δεν υπάρχει άλλη λύση.
Πρέπει δηλαδή να υπάρξει μια δημοκρατία, να υπάρχει σύνθεση, να υπάρχει διαβούλευση και εκεί να απαντάει.
Και αν δεν τα βρούνε, τότε θα πρέπει να επέμβει το κράτος ή ο υπουργός ή ένα άλλο όργανο.
Αυτό είναι, απλά πράγματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί κολλάνε» είπε ο κ.Γιακουμάτος, αναφέροντας πως αυτό χρειάζεται άμεσα είναι αποκρατικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις, μείωση της φορολογίας και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
«Δεν πάει, δεν αντέχεται άλλο.
Η επιχειρηματικότητα έχει τελειώσει, έχει κλείσει» υποστήριξε ο κ.Γιακουμάτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης