Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Φρανκφούρτη φλερτάρει με τις αμερικανικές τράπεζες - Στις ΗΠΑ πρωθυπουργός γερμανικού κρατιδίου

Η Φρανκφούρτη φλερτάρει με τις αμερικανικές τράπεζες - Στις ΗΠΑ πρωθυπουργός γερμανικού κρατιδίου
Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Έσση έχει επαφές στη Νέα Υόρκη με στελέχη αμερικανικών τραπεζών
Η Φρανκφούρτη εντείνει τις προσπάθειες για να «κερδίσει» τις τράπεζες που θα μεταφέρουν τις δραστηριότητες από το Λονδίνο στον απόχη του Brexit.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου Έσση, Volker Bouffier βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να συναντηθεί με εκπροσώπους μεγάλων αμερικανικών τραπεζών προκειμένου να συζητήσουν τις επιλογές τους για τη διατήρηση πρόσβασης στην ενιαία αγορά.
«Το Brexit θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τις τράπεζες της ζώνης του ευρώ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Vitor Constancio.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, σήμερα (14/11/2016), το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είπε ότι δέχεται αυξανόμενο αριθμό αιτημάτων από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη Βρετανία που εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς τους στη Γερμανία μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ.
Η Φρανκφούρτη, το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Γερμανίας και έδρα της Deutsche Bank και της Commerzbank, προσπαθεί να δελεάσει χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από τη Βρετανία και ανταγωνίζεται με το Παρίσι και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις για να προσελκύσει επιχειρήσεις από το Λονδίνο, το βασικό χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης.
«Η Φρανκφούρτη είναι έρωτας με τη δεύτερη ματιά. Αλλά ένας τέτοιος έρωτας διαρκεί περισσότερο», δήλωσε σε συνέδριο ο υφυπουργός Οικονομικών Thomas Steffen.
«Πρέπει να πω ότι εμείς, στο υπουργείο Οικονομικών, καταγράφουμε έναν αυξανόμενο αριθμό αιτημάτων. Και είμαστε πολύ, πολύ ανοιχτοί σε τέτοιες συζητήσεις» είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι αναμένει πως αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές του 2017.
Η Φρανκφούρτη θέλει να εξασφαλίσει την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA), που εποπτεύει το ρυθμιστικό πλαίσιο της λειτουργίας των τραπεζών σε όλη την ΕΕ, και έχει ήδη πει ότι θα μετακινηθεί από το Λονδίνο μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης