Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οι Πυρήνες της Φωτιάς προαναγγέλλουν επιθέσεις και συγκρούσεις κατά την επίσκεψη Obama στην Αθήνα

Οι Πυρήνες της Φωτιάς προαναγγέλλουν επιθέσεις και συγκρούσεις κατά την επίσκεψη Obama στην Αθήνα
Με προκήρυξη της η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην οικία της κ. Τσατάνη και προαναγγέλλει νέες επιθέσεις σε εκδότες και πολιτικούς
H προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στην οποία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη στις 13 Οκτωβρίου του 2016 δημοσιεύθηκε σήμερα (11/11/2016) σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Το κείμενο φέρει τον τίτλο «Πως και γιατί χτυπήσαμε την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη» ενώ σε αυτό γίνεται και ειδική αναφορά στην επίσκεψη του Barack Obama στην Αθήνα στις 15-16 Νοεμβρίου του 2016.

Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα στο ίδιο κείμενο επισημαίνονται μεταξύ άλλων:
«Η αριστερή κυβέρνηση, που μέχρι χθες διαδήλωνε κάτω από το σύνθημα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», τώρα θα τον υποδεχθεί (σσ. τον Obama) με τιμές.
Η φιέστα της εξουσίας θα μετατρέψει την Αθήνα σε μία πόλη υπό στρατιωτική κατοχή, με χιλιάδες μπάτσους στους δρόμους να επιβάλλουν την ισχύ του καθεστώτος.
Οι αναρχικοί, ως ο μόνος εσωτερικός εχθρός της εξουσίας, μπορούμε να γίνουμε ο καταλύτης της σύγκρουσης και να τους χαλάσουμε τη γιορτή…
Μπορούμε να τους επιστρέψουμε ελάχιστη από τη βία που ασκούν καθημερινά πάνω μας… τη βία της οικονομικής κρίσης, των πολέμων στη Μέση Ανατολή, των δολοφονιών στην Παλαιστίνη, του φασισμού στην Ουκρανία, των συγκρούσεων στην Αφρική, των στρατοπέδων συγκέντρωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση…
Όμως η οργάνωση επιθέσεων και συγκρούσεων, κατά την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου, δεν θέλουμε να περιοριστεί σε μια περιστασιακή εκτόνωση, περιμένοντας την επόμενη διαδήλωση, την επόμενη απεργία, τον επόμενο πόλεμο…».

Νέες απειλές

Στο ίδιο κείμενο εκτοξεύονται και νέες απειλές κατά πολιτικών, πλουσίων, εκδοτών και δικαστικών.
«Οι πολιτικοί, οι πλούσιοι, οι μεγαλοεκδότες, οι αξιωματούχοι του αστυνομικοστρατιωτικού μηχανισμού και οι δικαστές αποτελούν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς που στέλνουν τη ζωή μας καθημερινά στο απόσπασμα.
Αυτοί είναι τα κεφάλια της εξουσίας.
Και τα κεφάλια δεν είναι αλεξίσφαιρα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η επίθεση στην οικία της κ. Τσατάνη

Σχετικά με τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι της κ. Τσατάνη, τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς αναφέρουν στο ίδιο κείμενο ότι την «χτύπησαν» με τρία κιλά εκρηκτικά.
«Συνένοχη (σσ. η κ. Τσατάνη), για τη συνέχιση του δικαστικού πραξικοπήματος της ομηρίας της Εύης Στατήρη, συζύγου του Γ. Τσάκαλου, μέλους της Σ.Π.Φ.
Ένας εκβιασμός των δικαστικών αρχών εναντίον συγγενικών προσώπων των συντρόφων μας, με σκοπό τους να τους καθυποτάξουν και να τους εκδικηθούν.
Η εισαγγελέας Γ. Τσατάνη είχε κρίνει ως απαράδεκτη την αίτηση αποφυλάκισης της Εύης (που τελικά κέρδισε την ελευθερία της, μετά από απεργία πείνας)», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης