Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Sell off 5% στον S&P 500 αν εκλεγεί ο Trump - Κίνδυνος ύφεσης στην οικονομία των ΗΠΑ

tags :
Citigroup: Sell off 5% στον S&P 500 αν εκλεγεί ο Trump - Κίνδυνος ύφεσης στην οικονομία των ΗΠΑ
Mετά τη νέα έρευνα του FBI σε βάρος της για τα e-mails άλλαξε το κλίμα, με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων να κλείνει την ψαλίδα
Ενδεχόμενη επικράτηση του Donald Trump στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου μπορεί να προκαλέσει sell off 5% στον δείκτη - βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, προειδοποιούν οι αναλυτές της Citigroup.
Επίσης οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας προειδοποιούν για επιβράδυνση της ανάπτυξης ή ακόμη και ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.
Έρευνα της Citi η οποία διεξήχθη τον Σεπτέμβριο 2016, κατέγραψε ότι η Wall Street εκτιμά ότι νικήτρια των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ θα είναι η Hilary Clinton.
Ωστόσο μετά τη νέα έρευνα του FBI σε βάρος της για τα e-mails άλλαξε το κλίμα, με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων να κλείνει την ψαλίδα, προκαλώντας μεγάλη αβεβαιότητα στις αγορές για την έκβαση της αναμέτρησης.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Citigroup, μακροπρόθεσμα οι αναλυτές εκτιμούν ότι μια νίκη του Trump πιθανόν να προκαλέσει επιβράδυνση της ανάπτυξης ή ύφεση, εάν εφαρμοστούν περιορισμοί στο εμπόριο και πάνε πίσω τα σχέδια δημοσιονομικής επέκτασης.
Επίσης θα επηρεαστεί η παγκόσμια ανάπτυξη, εφόσον ενταθεί η αβεβαιότητα.
Την επομένη των εκλογών, οι αγορές θα υποστούν πλήγμα, καθώς ενδεχόμενη νίκη Trump θα είναι απρόσμενη και δεν θα έχει αποτιμηθεί.
Η Citigroup κάνει λόγο για πτώση 5% στον S&P 500.
Ωστόσο θα υπάρξουν και κλάδοι που θα ωφεληθούν, όπως η ενέργεια και οι εταιρείες εξόρυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης