Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Η Ευρώπη να σοβαρευτεί για το προσφυγικό και για το ελληνικό χρέος

Μπακογιάννη: Η Ευρώπη να σοβαρευτεί για το προσφυγικό και για το ελληνικό χρέος
Για να προχωρήσει η Ευρώπη σε σοβαρή ελάφρυνση πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις η βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι η Ευρώπη πρέπει να σοβαρευτεί τόσο για το προσφυγικό όσο και για το ελληνικό χρέος διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αναφέρθηκε και στις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις Erdogan για τη Συνθήκη της Λωζάνης.
«Ο Erdogan μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία περνά σε αμφισβήτηση της κεμαλικής παράδοσης ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να δικαιολογήσει την τουρκική παρουσία στη Μοσούλη, υπό το φόβο της ανάπτυξης των Κούρδων στην περιοχή.
Ο Τούρκος πρόεδρος στέλνει μηνύματα στις γύρω περιοχές αλλά και στην Ευρώπη» υποστήριξε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm η βουλευτής της ΝΔ, η οποία ερωτηθείσα για τις προκλητικές δηλώσεις Erdogan αναφορικά με την Ελλάδα, απάντησε ότι υπάρχει μια αλλαγή πολιτικής από τη γείτονα.
«Χρειάζεται ψυχραιμία και γνώση για να αναλύσουμε τι συμβαίνει και να έχουμε τις σωστές και γρήγορες αποτελεσματικές αντιδράσεις» τόνισε η κα. Μπακογιάννη, η οποία εκτίμησε ότι ο Erdogan θα πιέσει, προς κάθε κατεύθυνση ενώ αναμένεται έκρηξη στο προσφυγικό με αιχμή την κατάσταση στη Μοσούλη.
Η βουλευτής της ΝΔ, μάλιστα, κάλεσε την Ευρώπη να σοβαρευτεί και να καταλάβει ότι αυτή την πίεση (προσφυγικό) δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει μια χώρα μόνης της, ενώ για το θέμα του χρέους, η κα.Μπακογιάννη υπογράμμισε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά το ζήτημα.
«Άλλωστε η ΝΔ ήδη από το 2012 είχε θέσει το ζήτημα και υπήρχε δέσμευση να υπάρξει διευθέτηση.
Για να προχωρήσει η Ευρώπη σε σοβαρή ελάφρυνση, πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει στις αναγκαίες και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως «δύο πράγματα πολεμιούνται από την κυβέρνηση που έχουμε: οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις».
Ερωτηθείσα για το νόμο Παππά και την εν αναμονή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κα. Μπακογιάννη είπε πως δεν μπορεί να προδικάσει τις αποφάσεις του ΣτΕ.
«ο Σύνταγμα της Ελλάδας προβλέπει ρητώς ότι οι τηλεοπτικές άδειες δίνονται από το ΕΣΡ.
Από την ώρα λοιπόν που τις δίνει ο υπουργός καταπατάται το Σύνταγμα» είπε η βουλευτής της ΝΔ, αναφέροντας ότι «η όλη ιστορία, μετά και τις αποκαλύψεις για Καλογρίτσα και Τράπεζα Αττικής, θα γυρίσουν μπούμερανγκ για την κυβέρνηση».
Σε ερώτηση για το εάν μπορεί η απόφαση του ΣτΕ να οδηγήσει σε «πτώση» της κυβέρνησης, η ακ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «οι κυβερνήσεις πέφτουν από την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και πέφτουν όταν αντιληφθούν ότι κυβέρνηση και πολίτες δεν έχουν καμία επαφή».
«Υπάρχει ένα κλειστό κύκλωμα εξουσίας, από τον κ. Καμμένο μέχρι τον κ. Τσίπρα, που ενδιαφέρεται να κρατήσει την καρέκλα του, αλλά η κοινωνία είναι απέναντι» υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης