Τελευταία Νέα
Διεθνή

The Guardian: Τι προκάλεσε το flash crash στη στερλίνα; - Όλα τα σενάρια

The Guardian: Τι προκάλεσε το flash crash στη στερλίνα; - Όλα τα σενάρια
Η περίπτωση ενός «fat finger» και οι αλγοριθμικές συναλλαγές
Οι traders είναι σε αμηχανία από το flash crash της στερλίνας, με τις θεωρίες να δίνουν και να παίρνουν σχετικά με το τι συνέβη και το βρετανικό νόμισμα βυθίστηκε.
Η στερλίνα υποχώρησε κατά 6% στα 1.1378 δολ., αφού μειώθηκε κατά 10%.
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι πιθανές αιτίες μπορεί να ένα τεχνικό πρόβλημα, μια περίπτωση «fat finger» και τα σκληρά σχόλια από τον Γάλλο πρόεδρο Francois Hollande σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Ωστόσο, οι πιο δημοφιλείς θεωρίες αφορούν τις αλγοριθμικές συναλλαγές, που είναι γνωστές ως το «μαύρο κουτί» των συναλλαγών.
Οι traders στις χρηματοπιστωτικές αγορές επηρεάζονται από το συναίσθημα και το ένστικτο, ενώ τα όρια του ανθρώπινου εγκεφάλου και του σώματος σημαίνουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να συναλλάσσονται μόνο σε μια ορισμένη ταχύτητα και συχνότητα.
Οι αλγοριθμικές συναλλαγές αποσκοπούν στην εξάλειψη των ανθρώπινων λαθών προγραμματίζοντας ένα computer να πραγματοποιήσει συναλλαγές βάσει οδηγιών προσαρμοσμένων σε μια σειρά σεναρίων.
Αρκετοί σχολιαστές της αγοράς πιστεύουν ότι ο «υπερβάλλων ζήλος» ενός αλγόριθμού μπορεί να ήταν εν μέρει υπεύθυνος για τη συντριβή της στερλίνας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το «fat finger»

Ωστόσο κάποιοι παρατηρητές της αγοράς μιλάνε και για την περίπτωση ενός fat finger, όπου κάποιους κατά λάθος παραλείπει υποδιαστολή ή γράφει λάθος τον αριθμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης