Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτήθηκε ο CEO της Ericsson, στον απόηχο της ισχυρής πτώσης στα κέρδη το β΄ τρίμηνο του 2016

tags :
Παραιτήθηκε ο CEO της Ericsson, στον απόηχο της ισχυρής πτώσης στα κέρδη το β΄ τρίμηνο του 2016
Προσωρινός αντικαταστάτης του θα είναι ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της εταιρίας, Jan Frykhammar
Την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της, Hans Vestberg, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η Ericsson, με την εν λόγω κίνηση να έρχεται ως αποτέλεσμα της χαμηλής κερδοφορίας που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρία, καθώς και λόγω της επιβράδυνσης της ζήτησης και του έντονου ανταγωνισμού.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση, «ο Hans Vestberg παραιτείται από Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ericsson, με άμεση ισχύ», προσθέτοντας ότι προσωρινός αντικαταστάτης του θα είναι ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της εταιρίας, Jan Frykhammar.
Να σημειώσουμε ότι την περασμένη Τρίτη (19/7), η εταιρία προανήγγειλε περεταίρω μείωση εξόδων και περικοπές θέσεων εργασίας, μετά την πτώση -24% που σημειώθηκε στα κέρδη για το β΄ τρίμηνο του 2016, λόγω του έντονου ανταγωνισμού και της συνεχιζόμενης μείωσης στη ζήτηση των προϊόντων της στις αγορές.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε τη μείωση των επενδύσεων στα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης, με στόχο να περιορίσει τα λειτουργικά της έξοδα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017 στις 53 δισ. σουηδικές κορόνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης