Τελευταία Νέα
Διεθνή

Assad: Η ισλαμιστική ατζέντα του Erdogan είναι πολύ επικίνδυνη για την Τουρκία και τις γειτονικές της χώρες

Assad: Η ισλαμιστική ατζέντα του Erdogan είναι πολύ επικίνδυνη για την Τουρκία και τις γειτονικές της χώρες
Ο Σύριος Πρόεδρος κατέκρινε τη γενικότερη επιχείρηση «εκκαθάρισης» που έχει θέσει σε εφαρμογή ο Τούρκος ομόλογος του 
Ως «πολύ επικίνδυνη» χαρακτηρίζει την «ισλαμική ατζέντα Μουσουλμανικής Αδελφότητας» του Tayyip Erdogan ο Σύριος Πρόεδρος, τονίζοντας πως οι πρώτοι θα πληγούν είναι η ίδια η Τουρκία και οι γειτονικές της χώρες.
Μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο κουβανικό πρακτορείο «Prensa Latina», ο Bashar al-Assad κατηγόρησε εκ νέου τους χειρισμούς του Τούρκου Προέδρου, ενώ σχετικά με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο Erdogan το χρησιμοποιεί ως πρόφαση για να εφαρμόσει αυτά που θέλει.
Στη συνέχεια κατέκρινε τη γενικότερη επιχείρηση «εκκαθάρισης» που έχει θέσει σε εφαρμογή ο Τούρκος Πρόεδρος, επισημαίνοντας πως αυτές του οι κινήσεις αποδεικνύουν τις «κακές του προθέσεις».
Σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά της Συρίας, η οποία έχει διαλυθεί από τον 5ετή πλέον πόλεμο (πάνω από 270.000 οι νεκροί…), ο Assad εξαπέλυσε «πυρά» κατά των Δυτικών δυνάμεων που του ζητούν να αφήσει την εξουσία, τονίζοντας πως το θέμα αυτό θα το αποφασίσει μόνο ο συριακός λαός και όχι οι υπόλοιπες χώρες.
Ο Σύριος Πρόεδρος δεν παρέλειψε να κατακρίνει και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών χαρακτηρίζοντας τον «αμερικανικός θεσμό», ο οποίος σώζεται μόνο από την παρουσία Ρωσίας και Κίνας.
Τέλος, απέφυγε να λάβει θέση στο θέμα των επικείμενων αμερικανικών εκλογών, στις 8 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης