Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα Πορεία: Η Τουρκία θα μεταφέρει στο εξωτερικό το πρόβλημα της – Να αναλάβει δράση ο πρωθυπουργός

Νέα Πορεία: Η Τουρκία θα μεταφέρει στο εξωτερικό το πρόβλημα της – Να αναλάβει δράση ο πρωθυπουργός
«Η Τουρκία αποτελεί ήδη τον υπ' αρίθμ. 1 αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες στην γεωπολιτική ισορροπία» 
Την μεγάλη πιθανότητα η Τουρκία να μεταφέρει και στις γειτονικές της χώρες τα προβλήματα που την ταλανίζουν τις τελευταίες ημέρες εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Πορείας - Νέας Ελλάδας, Γιάννος Γραμματίδης.
«Όπως το προβλέψαμε προ καιρού η Τουρκία αποτελεί ήδη τον υπ' αρίθμ. 1 αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες στην γεωπολιτική ισορροπία.
Είναι πιθανό η Τουρκία να μεταφέρει στο εξωτερικό το πρόβλημά της με απρόβλεπτες κινήσεις όπως μας έχει συνηθίσει στο παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας τη διεθνή κοινότητα αλλά και την ελληνική κυβέρνηση, να αναλάβουν τις ευθύνες τους:
«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να επαγρυπνεί, το ίδιο και η ελληνική κυβέρνηση.
Είναι καιρός να συσταθεί άμεσα Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας και να επαναξιολογηθεί το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων συνθηκών που δυστυχώς έχει προ πολλού ξεπερασθεί και δεν είναι επαρκές για να λειτουργήσει αποτελεσματικά.
Η εθνική άμυνα και κυριαρχία εξάλλου πρέπει να στηρίζεται σε διακομματική συμφωνία οπότε αναμένουμε να δούμε τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού προς αυτήν την κατεύθυνση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης