Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων): Ο Erdogan να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία υπέρ της δημοκρατίας

Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων): Ο Erdogan να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία υπέρ της δημοκρατίας
Μήνυμα του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντη, για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία
Την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας [τον Πρόεδρο Ερντογάν] να αδράξει τη στιγμή, μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία για προώθηση μεταρρυθμίσεων υπέρ της δημοκρατίας, της ευνομίας και της ελευθερίας, καλεί ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης.
Ο κ. Λεβέντης σε μήνυμά του για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τονίζει ότι «η Ένωση Κεντρώων υποστηρίζει την προάσπιση της συνταγματικής νομιμότητας και τη σταθερότητα στην Τουρκία.
Η ανάμιξη του στρατού στην πολιτική επιβαρύνει διαχρονικά την πορεία της δημοκρατίας στην Τουρκία, τις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Η τρέχουσα σοβαρή εσωτερική κρίση στη γείτονα, μπορεί να ξεπερασθεί μόνο με σεβασμό στο κράτος δικαίου και στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανεξάρτητη απονομή δικαιοσύνης και την τήρηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και των εθνοτικών ομάδων.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας [τον Πρόεδρο Ερντογάν] να αδράξει τη στιγμή, μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία για προώθηση μεταρρυθμίσεων υπέρ της δημοκρατίας, της ευνομίας και της ελευθερίας».
«Πρακτικές αυταρχισμού, εθνικισμού και λαϊκισμού μόνο πίσω μπορούν να φέρουν τη χώρα, προάγοντας την κρίση και την αστάθεια όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μας (Μέση Ανατολή, Καύκασος, Βαλκάνια) που τόσο έχει ανάγκη από σταθερότητα, δημοκρατία και ειρήνη», καταλήγει ο κ. Λεβέντης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης