Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nautilus Investment: Το νέο ιστορικό υψηλό του S&P 500 αποτελεί το μεγαλύτερο σημάδι για αγορές

Nautilus Investment: Το νέο ιστορικό υψηλό του S&P 500 αποτελεί το μεγαλύτερο σημάδι για αγορές
Στις 17 περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί νέα ιστορικά υψηλά πολλών ετών ο δείκτης έχει βρεθεί ακόμη υψηλότερα ένα χρόνο μετά
Ο S&P 500 βρέθηκε σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου σε νέα υψηλά επίπεδα όλων των εποχών λίγο μετά το ξεκίνημα της συνεδρίασης, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι το τέλος των καλών νέων.
Σύμφωνα με τον Tom Leveroni της επενδυτικής εταιρείας Nautilus Investment Research, η άνοδος σε υψηλά όλων των εποχών μπορεί να σημαίνει ότι περισσότερες καλές ειδήσεις βρίσκονται στον ορίζοντα.
Η αγορά έχει σπάσει τα πολυετή της ρεκόρ 17 φορές και σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις έχει ακολουθήσει παρατεταμένη ανάπτυξη.
«Όπως φαίνεται παρακάτω, το μόνο πράγμα που είναι πιο αισιόδοξο από ένα νέο υψηλό ενός έτους είναι τα νέα πολυετή υψηλά (δηλαδή πάνω από 2 ετών).
Στις 16 από τις 17 φορές που εμφανίστηκε από το 1928, τρεις μήνες αργότερα η αγορά κατέγραφε κέρδη (κατά μέσο όρο +4,44%) και σε όλες τις 17 περιπτώσεις ο δείκτης ήταν υψηλότερα ένα χρόνο αργότερα», τονίζει ο Leveroni σε σημείωμά του προς τους πελάτες της εταιρείας του.
Στην πραγματικότητα, μετά από αυτά τα 17 πολυετή υψηλά, η μέση απόδοση για τον S&P 500 ήταν 8,54% για τους επόμενους έξι μήνες και ένα επιβλητικό 15,56% κατά το επόμενο έτος.
Ακριβώς επειδή έχουμε χτυπήσει ένα νέο υψηλό, δεν σημαίνει ότι είναι ακόμα η κορυφή, κατά τη γνώμη του Leveroni.
Επίσης, δηλώνει εντυπωσιασμένος από την ελαστικότητα της αγοράς σε μια τέτοια αβέβαιη παγκόσμια ατμόσφαιρα, γεγονός που καθιστά το νέο ρεκόρ, όπως το αποκαλεί ο ίδιος, «το μεγαλύτερο από όλα τα σημάδια για αγορές».
«Αυτά τα νέα υψηλά στις αμερικανικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης έχουν καταφέρει ένα πλήγμα στην κατηφή παγκόσμια διάθεση, έγραψε.
«Δεν γνωρίζουμε κανένα άλλο τεχνικό σήμα τόσο σθεναρά ανοδικό για πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα», καταλήγει.

Screen Shot 2016 07 11 at 9.50.30 AM

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης