Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Capital Management: Η νίκη του Brexit είναι μία αστεία κρίση για τις αμερικανικές μετοχές

Wells Capital Management: Η νίκη του Brexit είναι μία αστεία κρίση για τις αμερικανικές μετοχές
Η υποχώρηση του S&P 500 ήταν ως επί το πλείστον μια αντιστροφή της ανόδου που είχε καταγράψει πριν από το δημοψήφισμα
Η αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς των ΗΠΑ sτο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία δείχνει ότι μπορεί να μην είναι η οικονομική κρίση, «ακόμη και αν οι άλλοι αρχίσουν να φεύγουν», που οι επενδυτές φοβούνταν στην αρχή.
Αυτό σημείωσε σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, σε ανάλυσή του στο CNBC o επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Wells Capital Management, Jim Paulsen.
Μάλιστα δεν δίστασε να μιλήσει για μία αστεία κρίση, εάν δει κανείς την τριήμερη ανάκαμψη που έχει διαγράψει σχεδόν το 90% των απωλειών, μετά τη νίκη του Brexit, για τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones και τον S&P 500.
Στις δύο συνεδριάσεις του χρηματιστηρίου μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές κατέγραψαν πάνω από 3 τρισ. σε απώλειες, σύμφωνα με τα στοιχεία της S&P Global.
Περίπου το 1,3 τρισ. δολ. αυτών των απωλειών προήλθε από τις αγορές των ΗΠΑ.
Ο Paulsen είπε το δημοψήφισμα στη Βρετανία είναι σίγουρα μια πολιτική καταστροφή, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερη αστάθεια στο μέλλον.
«Όσον αφορά την κρίση, η αντίδραση της αγοράς έχει υπάρξει πολύ αδύναμη.
Δεν είναι μόνο η ταχεία ανάκαμψη των χρηματοπιστωτικών αγορών.
Είναι στην πραγματικότητα η αρχική αντίδραση ακόμα», είπε, υποστηρίζοντας ότι η υποχώρηση του S&P 500 ήταν ως επί το πλείστον μια αντιστροφή της ανόδου που είχε καταγράψει πριν από το δημοψήφισμα.
Οι μετοχές κέρδιζαν έδαφος προτού οι Βρετανοί πάνε στις κάλπες, οπότε και ακολούθησε το αποτέλεσμα-σοκ.
«Ίσως αποδειχθεί ότι η αγορά δεν ήταν λάθος.
Έκανε λάθος για την ψηφοφορία, αλλά ίσως δεν έκανε λάθος σχετικά με τον αντίκτυπο του Brexit», είπε ο Paulsen, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα η πραγματική αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. να μην συμβεί.
Μια άλλη πιθανότητα, σύμφωνα με τον Paulsen, είναι ότι η Βρετανία θα μπορούσε να είναι σε θέση να διαπραγματευτεί μια έξοδο με παρόμοιες συνθήκες και οικονομικά οφέλη όπως αυτά που απολαμβάνει σήμερα ως μέλος της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης