Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Προειδοποιεί για υποχώρηση του S&P 500 άνω του 3,5% μέχρι την Τρίτη 28 Ιουνίου, λόγω παραγώγων

UBS: Προειδοποιεί για υποχώρηση του S&P 500 άνω του 3,5% μέχρι την Τρίτη 28 Ιουνίου, λόγω παραγώγων
Αναμένονται πωλήσεις παραγώγων ύψους 150 δισ. δολ., που θα πιέσουν τις αμερικανικές μετοχές
Το ξεπούλημα αμερικανικών μετοχών μόλις ξεκίνησε για τους ποσοτικούς επενδυτές, οι οποίοι αποφασίζουν την αγορά ή την πώληση μετοχών με βάση τις τάσεις των τιμών.
Αυτό επισημαίνει η στρατηγική αναλύτρια της ελβετικής τράπεζας UBS για την αγορά παραγώγων, Rebecca Cheong, τονίζοντας ότι αυτές οι πωλήσεις μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 150 δισ. δολ., εάν η μεταβλητότητα επιμείνει στο δείκτη S&P 500 την επόμενη εβδομάδα.
«Θα αγοράζουν αστάθεια και θα πωλούν S&P», δήλωσε η Cheong.
«Σε τέτοιες ημέρες όπως σήμερα, όταν ο VIX ανεβαίνει, πρέπει να αγοράζουν».
Και αν κρίνουμε από την προσπάθεια να οδηγηθεί ο VIX χαμηλότερα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα μόνο να εκτιναχθεί τελικά υψηλότερα και πάλι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ένας ανοδικός δείκτης VIX είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει, ιδίως καθώς το μικρόβιο της «εξόδου» από την Ε.Ε. ξύπνησε και άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Ολλανδία και η Ιταλία, στις οποίες επίσης γίνεται λόγος για δημοψηφίσματα σχετικά με μία πιθανή έξοδο από την Ευρώπη.



Όπως προσθέτει το Bloomberg, «οι στρατηγικές που αποσκοπούν στην άμβλυνση των κινδύνων θα προσθέσουν στην πραγματικότητα καθοδικές πιέσεις στον S&P 500 κατά την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι πλατφόρμες ηλεκτρονικών πωλήσεων προσπαθούν να συμβαδίσουν με την πτώση των τιμών.
Όλο αυτό το σκηνικό θυμίζει στην Cheong την ταχεία πώληση μετοχών που έπληξε τις αγορές τον Αύγουστο του 2015, όταν ο S&P 500 υποχώρησε κατά 11%, σε χαμηλό 10 μηνών, ενώ υπήρξε παρόμοια συμπεριφορά από τους διαπραγματευτές που λειτουργούν με βάση αλγόριθμους.
«Όσο μεγαλύτερη είναι η προς τα κάτω κίνηση σήμερα, τόσο περισσότερο θα πρέπει να πουλήσουν, το οποίο θα δημιουργήσει ουσιαστικά ένα φαύλο κύκλο», σημειώνει η Cheong, επικεφαλής στρατηγικής μετοχικών παραγώγων της UBS για την αμερικανική ήπειρο.
«Θα δούμε εμπροσθοβαρείς πωλήσεις της τάξης των 100 -150 δισ. δολ. τις επόμενες 2-3 ημέρες (σ.σ. έως την Τρίτη 28 Ιουνίου).
Μάλιστα, η Cheong προχώρησε να ποσοτικοποιήσει την έκταση των πωλήσεων, σημειώνοντας ότι η εξισορρόπηση κινδύνου θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι και σε 98 δισ. δολ. πωλήσεις στον S&P 500, το οποίο σημαίνει διακυμάνσεις τιμών της τάξης του 3,5% περίπου ή και περισσότερο κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης