Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης (Πρόεδρος Βουλής): Ναι στις διαδηλώσεις, όχι στις ταμπέλες

Βούτσης (Πρόεδρος Βουλής): Ναι στις διαδηλώσεις, όχι στις ταμπέλες
Κανενός άποψη ότι πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση είπε ο κ.Βούτσης
Υπέρ των διαδηλώσεων τάχθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση των Παραιτηθείτε στο Σύνταγμα.
Σε δηλώσεις του στον Alpha 989 ο κ.Βούτσης υποστήριξε ότι δεν είναι σωστό να βάζουμε ταμπέλες, ενώ τόνισε ότι δεν φοβάται καθόλου οτιδήποτε και αν γίνει κατά τη σημερινή συγκέντρωση, «πέρα βιαίων ενεργειών».
«Αυτό ισχύει για οποιοδήποτε κίνημα και διαδήλωση.
Δεν  είναι σωστό να βάζουμε ταμπέλες, τι αιτήματα πολιτικά μπαίνουν, αν ανταποκρίνονται στις ανάγκες ανθρώπων ή έχουν πολιτική αποτελεσματικότητα.
Όλοι κρινόμαστε» είπε ο κ.Βούτσης.
Σε ό,τι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση υπογράμμισε ότι «δεν είναι κανενός άποψη ότι θα μπορούσαμε να πάμε σε δημοψήφισμα».
«Το άρθρο 110 του Συντάγματος είναι πάρα πολύ αυστηρό.
Από εκεί και πέρα, δεν θα πρέπει να είναι και ταμπού η συζήτηση για επιμέρους δημοψηφίσματα για συγκεκριμένα θέματα.
Ήταν λάθος που για 40 χρόνια δεν είχε γίνει άλλο δημοψήφισμα από το βασιλικό και έγινε πέρυσι» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας ότι «οι εξελίξεις θα αποσυνδεθούν από τη συνταγματική αναθεώρηση και τις προσεχείς εβδομάδες θα υπάρχουν νέα για το θέμα αυτό στη Βουλή».  
Για την επιστολή Μητσοτάκη σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου ο κ. Βούτσης είπε πως «αν υπάρχουν κάποια μείον θα τα βελτιώσουμε περαιτέρω».
«Από τον Σεπτέμβριο έχουμε ελάχιστες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Κακώς προστίθενται του προηγούμενου διαστήματος υπό το βάρος της διαπραγμάτευσης.
Το κύριο πρόβλημα είναι ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση περιορισμών και η εκάστοτε κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να φέρνει ζητήματα σοβαρά κάτω από συνθήκες που δεν θα επιλέγαμε», τόνισε ο κ. Βούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης