Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Πιθανή μια νέα μείωση επιτοκίων καταθέσεων από την ΕΚΤ, εάν η Fed τηρήσει στάση αναμονής το 2016

tags :
S&P: Πιθανή μια νέα μείωση επιτοκίων καταθέσεων από την ΕΚΤ, εάν η Fed τηρήσει στάση αναμονής το 2016
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ μείωσε το επιτόκιο καταθέσεων στο ιστορικό χαμηλό του -0,4%, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τις εμπορικές τράπεζες της Ευρωζώνης να δανείσουν
Σε νέα μείωση των επιτοκίων ενδέχεται να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), στην περίπτωση που η Federal Reserve διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική το 2016, εκτιμούν οι αναλυτές της Standard & Poor's.
Όπως σημειώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, αποκρυπτογραφώντας τις δηλώσεις Draghi, η ΕΚΤ ενδέχεται να μειώσει περαιτέρω το επιτόκιο καταθέσεων, εάν η Fed αποφασίσει να μην προχωρήσει σε δεύτερη μείωση επιτοκίων, εντός του 2016.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ μείωσε το επιτόκιο καταθέσεων στο ιστορικό χαμηλό του -0,4%, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τις εμπορικές τράπεζες της Ευρωζώνης να δανείσουν.



Ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει αποτέλεσμα στην προσπάθεια να καταπολεμηθούν οι ανισσοροπίες στον διατραπεζικό δανεισμό.
Σύμφωνα με την S&P, οι τράπεζες του πυρήνα της Ευρωζώνης, εμφανίζονται όλο και πιο διστακτικές να δανείσουν τις τράπεζες της περιφέρειας, γεγονός που εντείνει τον χρηματοοικονομικό κατακερματισμό στην Ευρωζώνη.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης