Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικολόγοι Πράσινοι: Συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Βιέννης – Στο επίκεντρο το προσφυγικό

Οικολόγοι Πράσινοι: Συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Βιέννης – Στο επίκεντρο το προσφυγικό
Έγινε μια διεξοδική συζήτηση για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ε.Ε
Mε την αντιδήμαρχο της πόλης της Βιέννης και μέλος των Πράσινων της Αυστρίας, Μαρία Βασιλάκου, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Διεθνών Επαφών των Οικολόγων Πράσινων, στο περιθώριο της συμμετοχής της στο Συνέδριο του ECOMM (20ο Ευρωπαϊκό συνέδριο για την κινητικότητα και τη διαχείρισή της).
Πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  μια διεξοδική συζήτηση για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ε.Ε, με έμφαση στο προσφυγικό ζήτημα και την αυστριακή στάση επί αυτού.
Η κα Βασιλάκου έκφρασε την εκτίμηση της ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν φαίνεται να αλλάζει η πολιτική της Αυστρίας σε ότι αφορά το προσφυγικό, παρά την αντίθεση του κόμματος των αυστριακών Πρασίνων.
Ακόμη η κα Βασιλάκου επιβεβαίωσε την δήλωση του νεοεκλεγέντος πράσινου Προέδρου της χώρας που ανέφερε ότι, στα πλαίσια των περιορισμένων αρμοδιοτήτων του από την συνταγματική φύση του θεσμού, θα εξαντλήσει κάθε συνταγματικό περιθώριο ώστε να μη σχηματισθεί Κυβέρνηση με πυρήνα ακροδεξιά κόμματα.
Επιπρόσθετα, έγινε συζήτηση σε ότι αφορά τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και την συνάντηση με άλλα πράσινα κόμματα σε χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν σε κυβερνήσεις.
Σε αυτό το σημείο, η κα Βασιλάκου επισήμανε την συμμετοχή των Πρασίνων σε αρκετές τοπικές κυβερνήσεις της Αυστρίας, ενώ εξέφρασε τη διαθεσιμότητά της για συμμετοχή σε μια προσεχή συνδιάσκεψη Πράσινων Αυτοδιοικητικών, μεταφέροντας και τη δική της αυτοδιοικητική εμπειρία από τα καθήκοντα της στην πόλη της Βιέννης.
Την Επιτροπή Διεθνών Επαφών του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων εκπροσώπησε ο Κώστας Διάκος (Εκτελεστική Γραμματεία) και Αλέξανδρος Παγουλάτος (εκπρόσωπος των ΟΠ στους Global Greens).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης