Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bessemer Trust Investment: Ποιες επενδύσεις μπορούν να προσφέρουν καλές αποδόσεις;

tags :
Bessemer Trust Investment: Ποιες επενδύσεις μπορούν να προσφέρουν καλές αποδόσεις;
Παρά το πρόσφατο ράλι του S&P 500, ορισμένες μετοχές έχουν υποχωρήσει από τα υψηλά τους, οπότε οι επενδυτές θα πρέπει επίσης να επικεντρωθούν στην ατομική απόδοση των μετοχών
Ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι ένας από εκείνους με τις χειρότερες επιδόσεις στο δείκτη S&P 500 τον τελευταίο χρόνο, αλλά οι επενδυτές βλέπουν την αξία σε αυτόν.
«Οι τιμές του πετρελαίου φαίνεται να έχουν βρει κάπως τον «πάτο» και έκαναν ένα μικρό ράλι.
Τα στοιχεία από την Κίνα υπήρξαν ενθαρρυντικά και οι προσδοκίες για μια νέα αύξηση επιτοκίων από τη Fed έχουν μεταφερθεί στο μέλλον», λέει ο στρατηγικός αναλυτής της επενδυτικής εταιρείας Bessemer Trust Investment, Joe Tanious, την Τρίτη 19 Απριλίου.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNBC ανέφερε ότι η αγορά προσφέρει «ευκαιρίες, αλλά πραγματικά στην τελική γραμμή έχει σημασία να είναι κανείς επιλεκτικός και να βρει τους κατάλληλους τίτλους για να επενδύσει».
Ο Tanious είπε επίσης ότι ο ίδιος θα επεδίωκε αξία στους τομείς που αναμένεται να επωφεληθούν από τη βελτίωση της κατανάλωσης.
«Σκέφτεστε τα αποθέματα προϊόντων και τις μετοχές τεχνολογίας.
Εκείνους που ποντάρουν σε πιο υγιή κατανάλωση», επισημαίνει.
«Και φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις χρηματοοικονομικές εταιρείες (...) στο βαθμό που η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων φέτος (...) Υποψιάζομαι ότι θα μπορέσετε να βρείτε αξία στις συγκεκριμένες μετοχές».
Οι κλάδοι της ενέργειας και των υλικών διαπραγματεύονταν υψηλότερα κατά 1,5%, όντας οι κορυφαίοι κλάδοι σε απόδοση για τον S&P 500 το απόγευμα της Τρίτης 19 Απριλίου, με το χρηματοοικονομικό κλάδο να ακολουθεί.
Παρόλ' αυτά, ο τομέας των οικονομικών έκλεισε τη συνεδρίαση της Δευτέρας 18 Απριλίου ως ένας από του μόλις δύο τομείς που έχουν αρνητικές αποδόσεις από την αρχή του έτους, με απώλειες άνω του 2%.
Όπως και ο Tanious, ο John Buckingham της AFAM είπε στο CNBC ότι βλέπει επίσης μία ευκαιρία στον τομέα των χρηματοοικονομικών.
Παρόλ' αυτά, ο ίδιος σημείωσε ότι, παρά το πρόσφατο ράλι του χρηματιστηρίου, ορισμένες μετοχές έχουν υποχωρήσει από τα υψηλά τους, οπότε οι επενδυτές θα πρέπει επίσης να επικεντρωθούν στην ατομική απόδοση των μετοχών.
Η εταιρεία του επικεφαλής επενδύσεων διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της μετοχές της Capital One και της Bank of America.
Προτείνει, επίσης, ότι επενδυτές καλό θα ήταν να τοποθετηθούν στην Prudential Financial (ασφαλιστική).
«Είναι πάντα μια αγορά μετοχών και όχι μόνο ένα χρηματιστήριο» σημείωσε σε δηλώσεις του ο Buckingham.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης