Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MarketWatch: Ο «φόβος της χαμένης ευκαιρίας» αποτελεί τον οδηγό για το ράλι στα χρηματιστήρια

MarketWatch: Ο «φόβος της χαμένης ευκαιρίας» αποτελεί τον οδηγό για το ράλι στα χρηματιστήρια
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Ανεξάρτητων Επενδυτών, οι συμμετέχοντες στην αγορά μετακινήθηκαν προς τις μετοχές τον προηγούμενο μήνα, ανεβάζοντας τις τοποθετήσεις τους σε μετοχές στο 64%
Οι αμερικανικές μετοχές έχουν κερδίσει πάνω από 14,5% σε σχέση με τα χαμηλά τους στις 11 Φεβρουαρίου, με τον S&P 500 να βρίσκεται μία ανάσα από τα ιστορικά υψηλά του, τα οποία κατέγραψε πριν από περίπου ένα χρόνο.
Και αυτό εξαιτίας δύο λόγων: λόγω του «φόβου της χαμένης ευκαιρίας» και του ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική» σε σχέση με τις μετοχές αυτή τη στιγμή, σημειώνει σε ρεπορτάζ του το MarketWatch.
Υπάρχουν βέβαια αρκετοί καλοί λόγοι για να μην αρέσει σε κάποιον αυτή η κίνηση της αγοράς.
Τα κέρδη είναι χάλια, η οικονομία επιβραδύνει και οι τιμές του πετρελαίου αντικατοπτρίζουν τη χαμηλή ζήτηση στην παγκόσμια οικονομία.
Όμως, αυτοί οι 2 λόγοι ανοίγουν την όρεξη των επενδυτών για μετοχές, υποστηρίζουν ορισμένοι αναλυτές.



Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Ανεξάρτητων Επενδυτών, οι συμμετέχοντες στην αγορά μετακινήθηκαν προς τις μετοχές τον προηγούμενο μήνα, ανεβάζοντας τις τοποθετήσεις τους σε μετοχές στο 64%, πάνω από το μακροπρόθεσμο μέσο όρο του 60%.
Εν τω μεταξύ, οι τοποθετήσεις σε ρευστό υποχώρησαν στο 18,5%, κάτω από το ιστορικό μέσο όρο του 24%.
«Βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον όπου τα αρνητικά οικονομικά στοιχεία, η αρνητική πορεία των κερδών και ακόμη και μία υποχώρηση στις τιμές του πετρελαίου έχουν "διαγραφεί"», λέει ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Capital Advisors, Channing Smith.
«Το ανθρώπινο συναίσθημα, το οποίο είναι ο ξαφνικός "μπαλαντέρ" στις επενδύσεις, μπορεί να μας εκπλήξει.
Υπάρχει ακόμη σημαντική τάση στις συναλλαγές», λέει ο Smith.
Ο ίδιος εξηγεί ακόμη ότι τα πολλά έτη παρεμβατικής πολιτικής της Fed, συμπεριλαμβανομένης της ποσοτικής χαλάρωσης, έχουν φέρει τους επενδυτές σε καλύτερη θέση να αγοράζουν στις υποχωρήσεις της αγοράς.
Η ανησυχία τώρα είναι ότι οι επενδυτές κυνηγούν αποδόσεις.
«Πραγματικά δεν υπάρχει εναλλακτική και αν οι διαχειριστές κεφαλαίων θέλουν να κρατήσουν τους πελάτες τους θα πρέπει να συμμετάσχουν στην αγορά, απλά δεν μπορούν να μην το κάνουν», επισημαίνει ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Clarity Financial, Lance Roberts.
«Μπορεί να μισεί κανείς τα θεμελιώδη με όλη του την καρδιά, αλλά ότι οι κινήσεις των τιμών των μετοχών δείχνουν μία bull market πρέπει να παραμείνεις επενδεδυμένος.
Τα τεχνικά σημάδια δείχνουν ότι πρέπει να αυξήσουμε την έκθεσή μας στις μετοχές και ακριβώς αυτό κάνουμε», τονίζει ο Roberts.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης