Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Ο Σ. Κόκκαλης περιλαμβάνεται στους καταλόγους των πελατών της Mossack Fonseca

Le Monde: Ο Σ. Κόκκαλης περιλαμβάνεται στους καταλόγους των πελατών της Mossack Fonseca
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας, το όνομα του Έλληνα επιχειρηματία αναφέρεται ως πελάτης στα έγγραφα των Panama Papers
Μεταξύ των πελατών της παναμέζικης εταιρείας Mossack Fonseca, σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχονται στα περίπου 11,5 εκατομμύρια αρχεία που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο Panama Papers, συγκαταλέγεται και ο Έλληνας επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης.
Σύμφωνα με άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, το οποίο αναφέρεται σε σειρά πελατών της εταιρείας υπό τον τίτλο "Mossack Fonseca: η φωλιά των κατασκόπων», σημειώνεται ότι ο 76χρονος Έλληνας εκατομμυριούχος, όπως χαρακτηρίζεται, περιλαμβάνεται στις λίστες πελατών.
Αναφέρεται ότι η εταιρεία, τον Φεβρουάριο του 2015, κάνοντας έναν από τους συνήθεις ελέγχους επαλήθευσής της σε μία από τις εταιρείες του, την Upton International Group, ανακάλυψε ότι φέρεται να είχε το ψευδώνυμο «πράκτορας Ρόκο» και ότι είχε κατηγορηθεί παλιότερα για κατασκοπεία υπέρ των μυστικών υπηρεσιών της πρώην ανατολικής Γερμανίας, της Στάζι.
Σημειώνεται ότι ο επιχειρηματίας, όπως φέρεται να προκύπτει από τα έγγραφα της παναμέζικης εταιρείας, «κατηγορείται για τους ανατολικο-γερμανούς υπεύθυνους για κατασκοπεία, για αισχροκέρδεια, για ξέπλυμα χρήματος στις αρχές της δεκαετίας του '60, αλλά τελικά απέφυγε τις δικαστικές περιπέτειες» ήταν το σχόλιο ενός υπαλλήλου της εταιρείας που εξέτασε το θέμα.
Ο εκπρόσωπος του κ. Κόκκαλη, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, δεν απάντησε ποτέ στις οχλήσεις της Mossack Fonseca για το «κοινωνικό αντικείμενο» των επιχειρήσεών του.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο επιχειρηματίας ήταν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού μέχρι το 2010, και ότι του ανήκει μέχρι σήμερα η πιο μεγάλη ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης