Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Η Ελλάδα παλεύει να επιβάλλει τη συμφωνία για το μεταναστευτικό

CNBC: Η Ελλάδα παλεύει να επιβάλλει τη συμφωνία για το μεταναστευτικό
Ασαφές τι θα γίνει με τους πρόσφυγες – μετανάστες που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα
Στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για να εφαρμοστεί η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας για την προσφυγική κρίση αναφέρεται δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNBC, στο οποίο επισημαίνεται ότι παρ' όλα αυτά εκατοντάδες μετανάστες συνεχίζουν να προσεγγίζουν τα ελληνικά νησιά από την Τουρκία.
Όπως αναφέρεται, τα κέντρα μεταναστών στη Λέσβο και άλλα ελληνικά νησιά ακόμη δεν είναι πλήρως στελεχωμένα για να εφαρμόσουν άμεσα τα νέα μέτρα που συμφωνήθηκαν, με τους αξιωματούχους να σημειώνουν ότι αναμένουν από την Ε.Ε. να αποστείλει τουλάχιστον 2.300 ευρωπαίους αστυνομικούς και ειδικούς ασύλου για να βοηθήσουν.
Πολλοί μετανάστες, που έφθασαν στη Λέσβο, το Σάββατο, φάνηκαν να μην γνωρίζουν για τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί.
Εν τω μεταξύ, η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει να αδειάζει τα κέντρα μεταναστών στα νησιά, προωθώντας τους σε άλλα κέντρα που έχουν δημιουργηθεί στην ελληνική επικράτεια.
Από τη στιγμή που θα αδειάσουν τα κέντρα στα νησιά, θα χρησιμοποιηθούν για την καταγραφή των μεταναστών και τη διαδικασία της αίτησης ασύλου.
Οι μετανάστες που δεν θα αιτούνται ασύλου ή όσων το αίτημα για άσυλο απορρίπτεται, θα επιστρέφουν στην Τουρκία μέσα σε δύο εβδομάδες.
Βάσει της συμφωνίας, για κάθε σύρο πρόσφυγα που θα επιστρέφει στην Τουρκία, η Ε.Ε. θα μετεγκαθιστά ένα πρόσφυγα άμεσα από την Τουρκία.
Πάντως, τονίζεται ότι δεν είναι το ίδιο σαφής η κατάσταση σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μείνει κολλημένοι στα κέντρα προσφύγων στην Ελλάδας, ενώ επισημαίνεται ότι αυξάνονται οι εντάσεις σε ορισμένα κέντρα, όπου πολλοί μετανάστες περιμένουν για εβδομάδες να βρουν τρόπους να διασχίσουν τα σύνορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης