Τελευταία Νέα
Πολιτική

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Σε τρεις άξονες το πεδίο δράσης της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Σε τρεις άξονες το πεδίο δράσης της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο
Διευκρινίσεις από τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Jean Claude Juncker 
Η δράση της ΝΑΤΟϊκής αποστολής στο Αιγαίο θα κινηθεί σε τρεις άξονες ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Jens Stoltenberg μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker, στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.
Όπως είπε ο Stoltenberg, ο πρώτος άξονας αφορά τη διεύρυνση στα ελληνικά και στα τουρκικά χωρικά ύδατα των ζωνών δράσης της Συμμαχίας, σε συνεργασία με τη Frontex, σημειώνοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο είναι κομβικός ο ρόλος του νησιού της Λέσβου.
Ο δεύτερος άξονας αφορά την ενίσχυση της συνεργασίας του ΝΑΤΟ με την Frontex μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών και προσωπικού.
Ο τρίτος άξονας περιλαμβάνει την δραστηριοποίηση πέντε πλοίων του ΝΑΤΟ καθώς και των ελικοπτέρων που υπάρχουν σε αυτά.
αυτά.
Αναφερόμενος στις περιπτώσεις που οι πρόσφυγες - μετανάστες που διασώζονται από πλοία της Συμμαχίας στο Αιγαίο θα μεταφέρονται στην Τουρκία, ο Stoltenberg είπε ότι αυτή είναι η συμφωνία που έχει γίνει με την Άγκυρα αλλά προσέθεσε ότι θα λαμβάνονται υπ'όψιν και οι κανόνες που ισχύουν στη χώρα στην οποία ανήκει το σκάφος της Συμμαχίας.
Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι στην επιχείρηση θα συμμετέχουν γερμανικά, γαλλικά και βρετανικά πλοία, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης