Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blackstone: Έρχεται νέα πτώση του S&P 500 - Δεν έχουμε δει ακόμη τα χαμηλά του δείκτη

Blackstone: Έρχεται νέα πτώση του S&P 500 - Δεν έχουμε δει ακόμη τα χαμηλά του δείκτη
Το 2016 το πετρέλαιο λειτουργεί ως ο καταλύτης για τις μετοχές
Την ώρα που ορισμένοι επενδυτές εμφανίζονται ανακουφισμένοι με το ανοδικό σερί 5% του S&P 500 από τα πρόσφατα χαμηλά του, ο Byron Wien, αντιπρόεδρος της Blackstone Advisory Partners δεν εφησυχάζει.
Αντιθέτως, μιλώντας στο αμερικανικό CNBC, προβλέπει ότι έρχεται νέα πτώση του δείκτη και επισημαίνει ότι δεν έχουμε δει ακόμη τα πραγματικά χαμηλά επίπεδά του.
Ο ίδιος συμβουλεύει τους επενδυτές να προετοιμαστούν, καθώς έρχεται «περαιτέρω μεταβλητότητα».
Ο Wien επεσήμανε, πάντως, ότι δε διαβλέπει πολύ ισχυρή πτώση του δείκτη, εκτιμώντας ότι δεν ο S&P 500 δεν έχει εισέλθει σε «bear market».
Σύμφωνα με το CNBC, ως «bear market» χαρακτηρίζεται η αγορά η οποία υποχωρεί περίπου 20% από τα πρόσφατα υψηλά της.
Ο S&P 500 βρίσκεται αυτή τη στιγμή περίπου 11% χαμηλότερα από ό,τι τον περασμένο Μάιο (5/2015), όταν δηλαδή βρισκόταν στα πρόσφατα υψηλά του.
Επιχειρώντας να δώσει μια εξήγηση για τους λόγους για τους οποίους υποχωρεί η αγορά, επεσήμανε ότι η πτώση οφείλεται στα αρνητικά εταιρικά αποτελέσματα και την αστάθεια της πετρελαϊκής αγοράς.
Ειδικότερα, τόνισε ότι, ως τώρα, το πετρέλαιο έχει αποτελέσει τον κυριότερο καταλύτη για τις κινήσεις των μετοχών.
«Αν θέλετε οι μετοχές να με διαψεύσουν και να συνεχίσουν ανοδικά από τούδε και στο εξής, αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι η τιμή του πετρελαίου να σταθεροποιηθεί σε πιο υψηλά επίπεδα», είπε χαρακτηριστικά ο Wien.
Στη συνέχεια σημείωσε πως η αναλογική συσχέτιση μεταξύ του πετρελαίου και των μετοχών ήταν «κάπως έκπληξη», καθώς πολλοί ανέμεναν ότι η πτώση των πετρελαϊκών τιμών θα ενίσχυε την κατανάλωση και ως αποτέλεσμα και τις μετοχές.
«Είχαμε αρχικά εκτιμήσει ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου ήταν θετική, όμως τώρα σκέφτομαι ότι η άνοδος των τιμών θα απηχούσε μια σταθεροποίηση όλους του συστήματος και θα ήταν το πιο “bullish” γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί», σημείωσε ο ίδιος.
Συνολικά, ο Wien προβλέπει ότι ο S&P 500 θα κλείσει το 2016 αρνητικά, κατά περίπου 5% με 10%, σημειώνοντας ότι το α’ εξάμηνο του έτους ο δείκτης θα «ακουμπήσει» τα χαμηλά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης