Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες για το πετρέλαιο – Σκεπτικισμός για τη συμφωνία παγώματος της παραγωγής – Στο -0,37% το Brent, στα 32,06 δολ.

Απώλειες για το πετρέλαιο –  Σκεπτικισμός για τη συμφωνία παγώματος της παραγωγής – Στο -0,37% το Brent, στα 32,06 δολ.
Πτώση 0,43 για το αμερικανικό αργό, στα 28,91 δολάρια το βαρέλι
Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου σήμερα, Τετάρτη, λόγω του αυξανόμενου σκεπτικισμού για το πάγωμα της παραγωγής αργού από τις μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες και καθώς το Ιράν έχει εκφράσει ανοιχτά την άρνησή του να αποδεχθεί μια τέτοια συμφωνία.
Περί τις 10:15 π.μ. ώρα Ελλάδος, η τιμή του πετρελαίου Brent καταγράφει απώλειες 0,37%, στα 32,06 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί κατά 0,43%, στα 28,91 δολάρια.
Η τιμή του «μαύρου χρυσού» ταλαντεύθηκε την Τρίτη εξαιτίας των ελπίδων για μια μείωση της παραγωγής πριν από τη συνάντηση, στην Ντόχα του Κατάρ, των υπουργών Ενέργειας Σαουδικής Αραβίας, Ρωσίας, Κατάρ και Βενεζουέλας.
Ωστόσο, οι προσδοκίες αυτές αποδείχθηκαν φρούδες, όταν αντ' αυτού αποφασίστηκε πάγωμα της παραγωγής στα επίπεδα του Ιανουαρίου από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.
Το Κατάρ και η Βενεζουέλα είχαν ήδη συμφωνήσει να συμμετάσχουν, όμως η συμφωνία είναι υπό την αίρεση της αποδοχής της από τις υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγές χώρες.
Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή, θα είναι η πρώτη συμφωνία μεταξύ μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ εδώ και 15 χρόνια, καθώς οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες επιδιώκουν να δώσουν ανοδική ώθηση στις πολύ χαμηλές τιμές του «μαύρου χρυσού».
Σημειώνεται ότι η τιμή του καταγράφει απώλειες 70% από το καλοκαίρι του 2014.
Εν τω μεταξύ, εμπόδιο στη συμφωνία στέκεται το Ιράν το οποίο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν σκοπεύει να μειώσει την παραγωγή του, αλλά αντιθέτως να την αυξήσει στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την επιβολή των κυρώσεων της Δύσης εναντίον της Τεχεράνης εξαιτίας του πυρηνικού της προγράμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης