Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Ο Τσίπρας προσβάλλει την προσπάθεια των Ελλήνων - Η χώρα δεν έχει άλλο χρόνο

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Ο Τσίπρας προσβάλλει την προσπάθεια των Ελλήνων -  Η χώρα δεν έχει άλλο χρόνο
"Στο συνέδριο του Ποταμιού θα παρουσιάσουμε τις δέκα μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα", ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ.Θεοδωράκης
«Ο αληθινός αγροτικός κόσμος πρέπει να βάλει μια διαχωριστική γραμμή και να ξεκαθαρίσει ότι η εικόνα του αγρότη που είχαν επιβάλει ως στερεότυπο οι Νεοδημοκράτες και οι ΠΑΣΟΚΟΙ υπουργοί δεν είναι το μέλλον της αγροτιάς» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
Τόνισε ότι «το ασφαλιστικό των αγροτών, είναι ουσιαστικά ένα νέο εισπρακτικό σύστημα: Να πάρω μερικά λεφτά άμεσα, γιατί τώρα τα έχω ανάγκη».
Στη συνέχεια απέδωσε ευθύνες για τα δύο μεγάλα προβλήματα της χώρας, το προσφυγικό - μεταναστευτικό και το ασφαλιστικό, στον Πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Τσίπρας προσβάλλει την προσπάθεια των Ελλήνων.
Από τον προηγούμενο Ιανουάριο, έπρεπε για τα δύο μείζονα προβλήματα, για το ασφαλιστικό και το μεταναστευτικό, να επιλέξει μια προσωπικότητα που θα είναι σε θέση να λύσει τα προβλήματα.
Αν έχεις ανθρώπους, που αντί να λύνουν τα προβλήματα, τα διαιωνίζουν, τότε αναγκαστικά πας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και λες παραδίνομαι, δώστε μου τη λύση, γιατί εγώ δεν έχω».
Όπως είπε, «η χώρα δεν έχει άλλο χρόνο.
Θα πρέπει να πάρει την τολμηρή απόφαση να βελτιώσει το κακό σχέδιο για το ασφαλιστικό που παρουσίασε η κυβέρνηση ώστε να πάμε στη Βουλή για να συζητήσουμε και να δούμε τι θα ψηφίσουμε».
Ο Επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας σε ερώτηση  για το ποια είναι η λύση του μεταναστευτικού - προσφυγικού προβλήματος ανέφερε: «πρέπει να υπάρχει ένας εθνικός συντονιστής.
Αυτός θα μιλάει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την Τουρκία. Θα είναι ένας υπουργός εξωτερικών, άμυνας και μεταναστευτικού, όλα σ’ ένα. Επίσης πρέπει να έχει την απόλυτη ευθύνη η FRONTEX σε σχέση και με τα σύνορα και θα πρέπει το NATO να αναλάβει την ευθύνη της φύλαξης στα παράλια της Τουρκίας. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος το ΝΑΤΟ να επιχειρεί στα δικά μας χωρικά ύδατα γιατί από την Τουρκία ξεκινούν οι ροές».
Αναφορικά με τα «καλέσματα» συνεργασιών των άλλων κομμάτων o Σταύρος Θεοδωράκης είπε:
«Η χώρα δεν έχει ανάγκη από ενώσεις μηχανισμών.
Το αν θα είμαστε μαζί ή χώρια πρέπει να έχει βάση το τι υπερασπιζόμαστε.
Στο συνέδριο του Ποταμιού θα παρουσιάσουμε τις δέκα μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και αμέσως μετά θα είμαστε εδώ για να συζητήσουμε με όλους όσους είναι ή παριστάνουν τους μεταρρυθμιστές», ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Το θέμα δεν είναι ποια αγωνία έχουν οι βουλευτές του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας. Σημασία έχει ποια είναι η αγωνία της κοινωνίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης