Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλαμπουράρης: Δεν συζητάμε απόσυρση του ασφαλιστικου - Ηθική υποχρέωση του διαφωνούντος η παράδοση της έδρας

Φλαμπουράρης: Δεν συζητάμε απόσυρση του ασφαλιστικου - Ηθική υποχρέωση του διαφωνούντος η παράδοση της έδρας
Ο υπουργός Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρης, χαρακτηρίζει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση «απολύτως αναγκαία και κατεπείγουσα»
«Δεν συζητάμε απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.
Ειδικότερα, ο κ. Φλαμπουράρης σε συνέντευξη στην εφημερίδα «RealNews», αποκλείει την απόσυρση του ασφαλιστικού, χαρακτηρίζει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση «απολύτως αναγκαία και κατεπείγουσα», ενώ τονίζει ότι  «χωρίς αυτή, οι συντάξεις τα επόμενα χρόνια δεν θα μπορούν να πληρωθούν».
Ο ίδιος σημειώνει πως «η κυβέρνησή μας συζητάει κάθε πρόταση που μπορεί πραγματικά να βελτιώσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού».
Κάνοντας αναφορά στις κοινωνικές αντιδράσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, αποσαφηνίζει ότι η κυβέρνηση δεν χρειάζεται την πόλωση, ενώ εκφράζει την άποψη ότι η κοινωνία δεν βρίσκεται απέναντι από την κυβέρνηση γιατί αναγνωρίζει ότι η κυβερνητική πολιτική επιδιώκει «να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων εισοδηματικά στρωμάτων».
Σχετικά με τις αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου για το ασφαλιστικό, ο κ. Φλαμπουράρης εκφράζει την ελπίδα οι δυνάμεις που επιλέγουν την αδιαλλαξία στους κόλπους των αγροτών, να περιθωριοποιηθούν και οι αγρότες να κατανοήσουν ότι το συμφέρον τους είναι με την κοινωνία μαζί τους, να προσέλθουν στο διάλογο.
Μάλιστα, για τυχόν διαφωνίες από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, ο υπουργός αναφέρει ότι «η παράδοση της έδρας σε περίπτωση διαφωνίας είναι, ούτως ή άλλως, ηθική υποχρέωση του διαφωνούντος.
Πολύ περισσότερο, όταν ο διαφωνών έχει εκλεγεί με κομματική επιλογή, με "λίστα"».
Για το προσφυγικό σημειώνει πως «εργαζόμαστε νυχθημερόν, ώστε τα hotspots να είναι στην ώρα τους έτοιμα», αλλά και πως «"λειτουργήσιμα" θα είναι όταν επιτελείται ο σκοπός για τον οποίο κατασκευάζονται, δηλαδή η δυνατότητα των ταυτοποιημένων προσφύγων να μετεγκαθίστανται νόμιμα στις χώρες της Ευρώπης και αλλού».
Κατά τον ίδιο, σε ό,τι αφορά την επαναπροώθηση των μεταναστών στις χώρες προέλευσης, «η συμβολή της Ευρώπης είναι μηδαμινή».
Τέλος, ο κ. Φλαμπουάρης χαρακτηρίζει «πυροτέχνημα» τα περί εξεταστικής για την περίοδο Βαρουφάκη ασκεί κριτική για την αντιπολιτευτική τακτική που ασκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέροντας ότι «λυπάμαι που επιλέγει τέτοιους δρόμους, αντί να αντιπολιτευτεί δημιουργικά», ενώ για την διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, σημειώνει ότι για την κυβέρνηση, είναι σημαντικές «οι πραγματικές συμμαχίες στη βάση της πολιτικής κατεύθυνσης και των πολιτικών αποφάσεων και όχι οι συμμαχίες στη βάση της συναλλαγής κορυφών ή κοινοβουλευτικών αριθμών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης