Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Έτοιμη τον Μάρτιο του 2017 η ε.ο. Κορίνθου – Πατρών – Σε εξέλιξη οι δημοπρατήσεις για το τμήμα Πάτρα – Πύργου

Σπίρτζης: Έτοιμη τον Μάρτιο του 2017 η ε.ο. Κορίνθου – Πατρών – Σε εξέλιξη οι δημοπρατήσεις για το τμήμα Πάτρα – Πύργου
Έτοιμη τον Ιανουάριο του 2016 και η μελέτη για το τμήμα από τον Πύργο μέχρι το Καλό Νερό
Τον Μάρτιο του 2017 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα που γίνονται στην εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων στον οδικό άξονα Πύργος-Πάτρα, αλλά και τις ενέργειες που θα γίνουν στο επόμενο χρονικό διάστημα για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου από τον Πύργο έως το Καλό Νερό.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, αναφερόμενος στην εθνική οδό Πάτρα – Πύργου τόνισε ότι «θέλαμε έναν σαφή οδικό χάρτη, κυρίως για τον οδικό άξονα, αλλά και τη σύνδεσή του με τους αναπτυξιακούς πόλους της περιοχής μας»
«Για εμάς, έχει μεγάλη σημασία να συνδεθεί ο νέος δρόμος με την Αρχαία Ολυμπία, τα λιμάνια του Κατακόλου και της Κυλλήνης, το αεροδρόμιο του Αράξου και τη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας, διότι πιστεύουμε ότι τα έργα αυτά θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας» είπε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι ο κ. Σπίρτζης είπε, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ότι αυτά τα έργα θα γίνουν παράλληλα με τις εργασίες στην Πατρών-Πύργου.
Όσον αφορά την εθνική οδό Πάτρας - Πύργου, έγινε, ήδη, η πρώτη δημοπράτηση του έργου από τον Πύργο έως τα Δουνέικα ενώ στις 15 Ιανουαρίου του 2016 θα γίνει η δεύτερη δημοπράτηση.
Οι δημοπρατήσεις, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός, θα ολοκληρωθούν τον προσεχή Ιούνιο
Σχετικά με τον οδικό άξονα από τον Πύργο έως το Καλό Νερό, η μελέτη για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2016 ενώ όσον αφορά το δρόμο από το Καλό Νερό έως την Τσακώνα, οι μελέτες εκτιμάται πως θα είναι έτοιμες τον προσεχή Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης