Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πανούσης: Αν με σκοτώσουν κάποιος θα το χρεωθεί - Λάθος χειρισμοί από την κυβέρνηση

Πανούσης: Αν με σκοτώσουν κάποιος θα το χρεωθεί - Λάθος χειρισμοί από την κυβέρνηση
Ο κ. Πανούσης θα καταθέσει αύριο Πέμπτη 19 Μοεμβρίου, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα
(upd) Ευθύνες στην κυβέρνηση ότι χειρίζεται με λάθος τρόπος τις καταγγελίες του, επέρριψε ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξης, Γιάννης Πανούσης, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
«Όποιος προσπαθεί να θέσει τη ζωή μου σε αμφισβήτηση θα χάσει. Πίσω δεν κάνω. Δεν φοβάμαι. Τι; Θα με σκοτώσουν; Είμαι 66 χρονών. Και να με σκοτώσουν δεν χάνω πολλά χρόνια. Αν με σκοτώσουν κάποιος θα το χρεωθεί. Ας το λύσει η δημοκρατία και η κυβέρνηση αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους.
Προσπάθησα να κατεβάσω τους τόνους. Θέλησα να δω τον Τσίπρα γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν άλλο.
Αν τον δω δεν θέλω να είναι κανένας άλλος δίπλα του», ανέφερε ο Γ. Πανούσης.
Νωρίτερα, ο κ. Πανούσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για κατασκευή εχθρών και σεναρίων συνομωσίας κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξης, Γιάννης Πανούσης. 
Σε δήλωσή του ενόψει της κατάθεσής του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Γ. Πανούσης διερωτάται «αν η κυβέρνηση έχει αποφανθεί ότι υπάρχει θέμα εθνικής ασφάλειας (αναρωτιέμαι πως έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενο του φακέλλου) τότε γιατί δεν ενήργησαν το Μάιο ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Δικαοσύνης; Τώρα το θυμήθηκαν;».
Τονίζει, επίσης, ότι «επειδή θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό της κοινωνίας (όχι της καμαρίλας) {...} δεν υπάρχει αριστερή βία που νομιμοποιείται λόγω ιδεολογημάτων ή ρεβάνς. Δεν νοείται δεξιά τρομοκρατία που καταδικάζουμε και αριστερή τρομοκρατία που ανεχόμαστε (ή συγκαλύπτουμε)».
«Δεν έχω καμιά πολιτική κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τα μέλη του, ούτε ποτέ είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχετίζεται με την τρομοκρατία» αναφέρει ο Γιάννης Πανούσης.
Ο κ. Πανούσης αναφέρει, επίσης, ότι δεν έχει καμία προσωπική κόντρα με τον κ. Πάνο Λάμπρου και ουδέποτε ανέφερε το όνομα του και προσθέτει ότι δεν έχει καμία σχέση με διαρροές εγγράφων, μολονότι δεν έχει αντιληφθεί τα περί διαρροής ενώ, όπως αναφέρει, ουδείς έχει δηλώσει ότι κατέχει έστω και ένα έγγραφο. Όπως τονίζει, μόνο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει τον φάκελο και γνωρίζει το περιεχόμενο.
«Δεν κάνω πολιτική. Υπερασπίζομαι την ασφάλεια της οικογένειάς μου και αναζητώ αυτούς που με στοχοποιούν (2009-2015). Πιστεύω ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι» αναφέρει ο κ. Πανούσης.
Και καταλήγει: Αν έχω υποπέσει σε αδίκημα και καταδικαστών δεν θα ζητήσω κανένα ευεργέτημα. Θα εκτίσω την ποινή μου κανονικά.
Οι άλλοι θα πράξουν το ίδιο; Ή θα κρυφτούν πίσω από κάποια νυχτερινή τροπολογία;».
Ο κ. Πανούσης θα βρεθεί ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής,  μετά τις καταγγελίες του για απειλές κατά της ζωής του και επαφές της κυβέρνησης με τρομοκράτες.
«Σήμερα θα μιλήσω στην επιτροπή και αύριο στον Εισαγγελέα. Είναι η ώρα των θεσμών και όλοι θέλουν την αλήθεια. Πιστεύω ότι η χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι οι αντιεξουσιαστές δεν θα ορίσουν τη ζωή και το θάνατο είναι σημαντική και δείχνει άλλο δρόμο», δήλωσε στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη Βουλή.
Ο κ. Πανούσης θα καταθέσει αύριο Πέμπτη 19 Μοεμβρίου, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα, στο πλαίσιο της διερεύνησης των δύο προκαταρκτικών ποινικών ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Οι δύο ποινικές έρευνες είχαν διαταχθεί από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετά τις καταγγελίες του κ. Πανούση περί απειλών κατά της ζωής του αλλά και τη μηνυτήρια αναφορά των υπουργών Νίκου Παρασκευόπουλου και Νίκου Τόσκα.
Σημειώνεται ότι τελικά δεν θα εκτελεστεί η παραγγελία για την αναζήτηση στοιχείων από την δικογραφία σχετικά με τον τραυματισμό του κ. Πανούση κατά τη διάρκεια κατάληψης του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2009.
Η εκτέλεση δεν μπορεί να καταστεί εφικτή λόγω παρέλευσης της πενταετίας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης